1 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Pevexova donacija bijele tehnike za stan u Zagrebu Hrvatske žene

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Zaklada tvrtke Pevex odobrila je donaciju bijele tehnike za stan u Zagrebu Društva Hrvatska žena Vinkovci, a koji je kupljen prije petnaest godina za potrebe besplatnog boravka maligno i teško oboljele djece i njihovih roditelja s područja grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

“Donirali su nam kućanske aparate – hladnjak s ledenicom, pećnicu, grijaču ploču, napu, sudoper, bojler i slavinu u vrijednosti oko 1.500,00 eura”, izvijestila je predsjednica Društva Ljubica Potočić.

Dodala je kako su se javile na njihov natječaj koji redovito raspisuju za donacije, dostavile traženu dokumentaciju uz detaljan opis onoga što humanitarno rade desetljećima te podatke o broju korisnika stana.

Podsjetimo, u njemu je, prema prošlogodišnjim podacima, od 2008. na ovamo zbrinuto 210 obitelji, što roditelja maligno odnosno teško oboljelje djece što samih mališana koji su odandje svakodnevno odlazili na terapije u zagrebačke bolnice.

“Prijevoz od skladista u Jankomiru do stana u II Maksimirsko naselje 19, osigurao nam je naš privatni poduzetnik g. Salopek koji se angažirao i oko izrade novih kuhinjskih elemenata tako da ćemo tijekom slijedećih mjeseci osigurati korisnicima stana novu, lijepu kuhinju”, najavljuje predsjednica.

“Reći HVALA, malo je za ovo što je Zaklada Pevex prepoznala”, poručuju članice Društva Hrvatska žena Vinkovci.

Sjetimo se, kupnji stana u Zagrebu odazvali su se brojni građani, donirale tvrtke, Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Zagreb.Kroz ovih 15 godina popravili su i zamijenili dosta toga u stanu.

Redovne potpore Grada Vinkovaca puno im znače jer su udruga koja nema stalna primanja, dobro paze na svaku kunu i nastoje odraditi što više sa što manje novca, kaže Potočić te dodaje da Društvo ne naplaćuje boravak ni jednom roditelju u zagrebačkom stanu, a režijske troškove također servisiraju redovito na mjesečnoj razini iz blagajne udruge, od prošle godine i uz pomoć Županije odnosno uključenih Općina.

Iako su uvijek bile otvorene prema potrebama svih stanovnika županije, početkom prošle godine u sufinanciranje stana uključile su se i neke jedinice lokalne samouprave, posebice Vukovarsko-srijemska županija kako bi poskupljenje režijskih troškova lakše premostili, a ujedno i sufinancirali Taxi prijevoz do bolnice i nazad što je novost, ali hvalevrijedna.

Od 26 općina uključilo ih se 16, a od pet gradova četiri s područja županije.

„Zahvaljujući toj potpori možemo platiti i prijevoz djeteta u kliniku i nazad, a u obližnjoj trgovini kupnju osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština”, rekla je predsjednica Društva za novosti.hr u rujnu prošle godine.

Ljetos su ponovno osvježile cijeli stan ličenjem, zamjenom dotrajalog namještaja, kućanskih aparata, ali i svih onih sitnica od posteljine, kuhinjskih krpa, ručnika, pribora, sve što je potrebno kako bi boravak ljudi koji ondje nisu svojom voljom, nego prijekom potrebom, bio ugodniji i što fokusiraniji na potrebe djeteta koje treba blizinu roditelja u najstresnijim trenucima bolesti.

Arhiva
Arhiva

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno