13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

BK Lokomotiva predvođen mladim talentom Ivanom Bažančikom na prijemu kod gradonačelnika

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Borba Davida i Golijata. Tako se otprilike može opisati u srpnju završeno državno prvenstvo za kadete gdje je Ivan Bažančik u vrlo jakoj konkurenciji osvojio brončanu medalju na ponos Boćarskog kluba Lokomotiva, Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije i grada Vinkovaca.

„Treniram boćanje 6 godina i možemo reći da sam krenuo boćati prije svog vremena i uspio sam brzo napredovati. Imao sam jako teške igrače za pobijediti i pritom sam došao do medalje”, rekao je skromni Ivan Bažančik. U Vukovarsko-srijemskoj županiji registrirano je 11 klubova koji su većinom bazirani na „dobroj volji”, dok u boćanju prednjače ekipe iz Istre, Dalmacije i Zagreba.

„Otkad smo preuzeli savez, u zadnjih godinu dana, razgovaramo s načelnicima i pojedincima te imamo 15-ak lokacija na kojima bi mogli osnovati nove klubove”, rekao je predsjednik Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Igor Banovac. Najveći problem s kojim se susreće vinkovački boćarski klub je netreniranje od listopada do travnja zbog nedostatka zatvorenog prostora tijekom zimskih vremenskih uvjeta.


„To znači da naši igrači imaju pauzu od 6 mjeseci. Želja nam je da unutar županije imamo dvije do tri natkrivene lokacije gdje bi i u zimskom periodu mogli igrati. Što se tiče stručnog kadra, naši treneri nisu licencirani, znači treneri rade bazirani na višegodišnjem iskustvu u boćanju i to iskustvo prenose na mlađe generacije”, zaključio je Igor Banovac.

Sport nas nadopunjuje, čini boljima i daje priliku da u nekom budućem vremenu budemo izvrsniji u poslovima koje radimo, riječi su gradonačelnika Bosančića na današnjem prijemu predstavnika BK Lokomotive i Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno