-0 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Borghesia – Better Live Than Dead [EP] (2016.)

Više od autora

- vl promo-

mst_borghesia_better-live-than-dead_2016_ST

Nakon dugih 33 godina od svog početka Borghesia je dočekala svoj prvi mini album, snimljen u živo. ‘Better Live Than Dead’ nudi pet starih pjesama u novoj formi, koje je reformirana postava snimila na koncertima u listopadu 2015. u zagrebačkom klubu Močvara i ljubljanskom Kinu Šiška. Koncertni mini-album, koji je dostupan isključivo u digitalnom formatu putem platforme Bandcamp (besplatno odnosno po principu ‘sam-odaberi-cijenu’), a izdao ga je slovenski nezavisni izdavač Moonlee Records.

Kultna slovenska grupa Borghesia, vratila se na koncertne bine 2014. godine, u trenutku objavljivanja svog posljednjeg album ‘And Man Created God’ (Metropolis Records). Godinu kasnije ustalili se u postavi Dario Seraval, Aldo Ivančić, Andraž Mazi, Jelena Rusjan i Irena Tomažin. Novi članovi su i nova kreativna snaga koja se odražava i na drugačijoj zvučnoj slici Borghesije, što se itekako primjećuje na već spomenutom njihovom posljednjom studijskom albumu. Istovremeno, i pjesme starijeg datuma su na koncertima dobile nov izričaj, zbog čega se Borghesia u konačnici i odlučila na novi mini album, koji sadržava pet starijih pjesama.

mst_borghesia_better-live-than-dead_2016_coverPjesme su snimljene na prošlogodišnjim listopadskim koncertima u zagrebačkom klubu Močvara i ljubljanskom Kinu Šiška, te su sad izdane u obliku digitalnog live mini albuma ‘Better Live Than Dead’ (Moonlee Records). Za zvuk i snimke se pobrinuo Jani Mujić, pjesme je miksao i masterirao Aldo Ivančić. Ispod naslovne fotografije se potpisuje Janez Gerčar, a samu naslovnicu je dizajnirao mladi hrvatski dizajner Antonio Karača.

Među izabranim pjesmama vrijedi istaknuti ‘Nočne šetnje’, koji je ujedno bio i prvi videospot Borghesije snimljen davne 1983. godine. Koncert u Kinu Šiška snimila je i RTV Slovenija u okviru emisije Aritmija (Aritmični koncerti) a možete ga pogledati u cijelosti na linku ispod.

Borghesia trenutačno sprema materijal za novi album, koji je predviđen za 2017. godinu, a istovremeno najavljuje i nastupe na festivalu Lent (Večerov oder) u Mariboru u četvrtak, 30. lipnja 2016., te na Exit festivalu u Novom Sadu u petak, 8. srpnja 2016.

Izdavač: Moonlee Records, 2016.

Popis pjesama: Tako mladi / Young Prisoners / Am I? / Nočne šetnje / Pasto Nudo

VIDEO: ARITMIČNI KONCERT

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno