dav

U srijedu, 19. prosinca, u prostorijama Karate kluba Vinkovci održano je polaganje za viša učenička zvanja i sportske igre za najmlađe članove kluba. Događaj je okupio oko 120 ljubitelja karatea. Od prisutnih 70-ak članova kluba, većina je sudjelovala u bogatom večernjem karate programu kojima je podršku davala brojna publika. Nakon zajedničkog fotografiranja svih članova, prvo su oni najmlađi iz grupe Sportski vrtić demonstrirali svoje vještine za koje su nagrađeni zlatnim odličjima i zasluženim pljeskom publike. Nakon njih pristupili su polaganju kandidati za bijelo-žuti, žuti, narančasti, crveni, zeleni, plavi, ljubičasti i smeđi pojas. Za 9KYU položili su: Jakov Buće, Franko Červenjak, Eva Maloševac, Dino Radojčić, Petar Raić, Gala Čulo, Lenon Čulo, Arian Čulo, Nuša Špehar, Nika Bartulović, Dina Kovačević, Sunčica Sabljak, Marko Sabljak, Mila Krainović i Duje Krznarić. Za 8KYU položili su: Jakov Šebalj, Ena Ferbežar, Lota Briševac, Luka Štiburek, Sara Hasel i Nino Mijačević. Za 7 KYU položili su: Ana Rozić, Marijan Kovačević, Goran Savić, Marko Martinović, Gabriel Uzunović, Željko Mandić, Marko Marjanović i Jakov Matić. Za 6KYU položili su Lorena Varga i Filip Periša. Za 5KYU položili su Filip Geljić i Ivan Jurić.
Za 4KYU položili su Lucija Martinović i Filip Jurić. Za 3KYU položio je Marko Jozinović. Za 2KYU položili su: Dominik Bočak, Stefan Mlađen i Leo Kovačević.
Svi kandidati uspješno su položili ispit pred deseteročlanom komisijom sastavljenu od vrsnih majstora karatea: Ivan Stoić Charlie (ispitivač), Mladen Ivezić, Robert Kovačević, Damjan Golubičić, Ivan Ćorić, Jakov Šikić, Pamela Kordanovski, Dejan Šota, Mijo Mijačević i Marko Kovačević. Uprava Karate kluba Vinkovci zahvaljuje svima na ovako velikom odazivu i ugodnom druženju, a posebnu zahvalu ovim putem upućuje onima koji su pomogli u organizaciji ovog lijepog susreta.