1 C
Vinkovci
Nedjelja, 10. prosinca 2023.

Crtež mlade Vinkovčanke Lade Stažić na 5. Milenijskom natjecanju

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Od 5. do 7. prosinca na Ekonomskom fakultetu u Osijeku bit će održano 5. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije na kojemu, kako je danas izvijestila Osnovna škola “Antun Gustav Matoš”, sudjeluje i njihova učenica, mlada kreativka Lada Stažić.

Cilj Milenijskog natjecanja potaknuti je razvoj kreativnosti, kritičkog promišljanja, digitalnih vještina, čitalačke pismenosti i inovativnosti kod djece i mladih pri izradi idejnih rješenja povezanih sa sektorima kreativne industrije. Natjecanje je organizirano u tri kategorije, ovisno o dobi natjecatelja te je namijenjeno osnovnoškolskom, srednjoškolskom i visokoškolskom uzrastu.

Timovi u prijavi trebaju imati mentora te se usmjeriti na jednu od predloženih tema natjecanja, a teme su: glagoljica, mitologija, Put svile i vodik.Među mladim kreativcima iz svih dijelova Hrvatske je i mlada Lada Stažić o čijem smo fantastičnom umjetničkom talentu već pisali. Ovoga puta predstavlja se digitalnim crtežom naziva The mythological story of Lada.

“Inovativno rješenje digitalnog crtanja Lade Stažić obuhvaća više sektora kreativne industrije i nudi sveobuhvatan pristup širenju mitologije u novom tisućljeću. Kroz likovne umjetnosti, medijske platforme i digitalne aplikacije za crtanje, cilj joj je očarati, educirati i inspirirati pojedince da istraže bogati svijet mitologije. I to na engleskom jeziku! Spajanjem tehnologije s moći pripovijedanja, osiguravamo da će naslijeđe mitologije i dalje cvjetati u modernom dobu”, obrazloženje je ovog umjetničkog uratka.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno