19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Dan državnosti i Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru uz snažnu poruku poštovanja, zahvalnosti i zajedništva

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Vukovarsko-srijemska županija obilježila je Dan državnosti i Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije.

FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ

Na današnji dan prisjećamo se teškog, ali slavnog vremena iz novije hrvatske povijesti, u kojem je stvorena moderna Republika Hrvatska. Ni Hrvatske, ni naše županije ne bi bilo da nije onih koji su svoje živote nesebično utkali u temelje naše Domovine, a upravo svim herojima danas je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru odano dužno poštovanje, izvijestili su iz Vukovarsko-srijemske županije.

„Iskoristit ću prigodu još jednom izraziti vječnu zahvalnost onima koji su položili svoje živote u temelje Republike Hrvatske, kako bi mi danas mogli uživati u svim blagodatima slobodne države. Osim toga, želim čestitati svim stanovnicima županije i braniteljima njihov dan i pozvati ih da se nikad ne umore u borbi za onakvu Hrvatsku kakvu su sanjali oni koji više nisu među nama“, rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić osvrnuvši se na trenutno stanje u Lijepoj našoj.


FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ

„Svatko treba dati svoj doprinos za boljitak cjelokupnog društva, odnosno njegov razvoj. Svi mi sami odlučujemo želimo li ostati, odnosno otići. Živimo u vremenu kada granice ne postoje i očekivana je to pojava. Smatram da će sve one mjere što Županija, ali i Vlada Republike Hrvatske poduzimaju vrlo ubrzo dati rezultate i zaustaviti negativne procese“, zaključio je župan.

FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ

Svečano obilježavanje započelo je svetom misom u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru koju je predvodio župnik fra Ivica Jagodić. Program je nastavljen na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata gdje su brojna izaslanstva polaganjem zajedničkog vijenca poslala snažnu poruku zajedništva i zahvalnosti.

FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno