23 C
Vinkovci
Petak, 19. srpnja 2024.

Danas i sutra Gastro show na Šokačkom stanu

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Danas i sutra na Šokačkom stanu u Vinkovcima bit će održan Gastro show, organiziran u sklopu projekta PannEx Reload u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020.

Sve počinje danas u 17 sati konferencijom koja će obuhvatiti predavanja i panel raspravu. Prvo predavanje pod nazivom “Važnost kratkih nabavnih lanaca u turizmu” održat će Goran Rihelj, konzultant u turizmu. Tema je prigodna, jer se upravo 27. rujna u cijelom svijetu obilježava Svjetski dan turizma.

Slijedi predavanje “Priprema autohtonih jela na moderan način” chefa Tomice Đukića, dugogodišnjeg chefa hrvatske nogometne reprezentacije koji će goste upoznati s pripremom autohtonih jela na moderan način, sljubljivanjem tradicije, odnosno jela naših baka, s modernim tehnikama kulinarstva.

Nakon dva predavanja uslijedit će i panel rasprava “Kako povezati lokalne dionike u turizmu” na kojoj će sudjelovati partneri projekta, lokalni proizvođači hrane i pića, ali i predstavnici Srednje strukovne škole Vinkovci koja je inače nedavno proglašena najboljom strukovnom školom u Hrvatskoj.
Sutra od 18 do 20 sati čeka nas Gastro sajam “PannEx Reload” i Gastro show za koji je meni sastavio Tomica Đukić. Voditelj programa je poznati influencer Domagoj Jakopović – Ribafish, a gost večeri je Paul Bradbury, Britanac koji već 13 godina živi na Hvaru i jedan od najaktivnijih promotora Hrvatske. Za zabavu je zadužen Tamburaški sastav Đeram.

Izlagači na Gastro sajmu “PannEx Reload”:

  • Tvornica ulja Vinkovci – Sunce Vinkovaca
  • Podrum Marija, Ilok
  • Craft pivovara Valentinijan, Vinkovci
  • Mederija Ferbežar, Vinkovci
  • Destilerija Abelo, Vinkovci
  • Vigus (kolači), Vinkovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno