18 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Dekanić: Očekujem da nagrade budu poticaj za promišljanje dodatne ponude svima koji žele raditi u turizmu

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Župan Damir Dekanić primio je dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” dodijeljene u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu u Cavtatu koncem travnja.

“Komisija od petnaest članova, jednoglasno je odabrala tri projekta iz Vukovarsko-srijemske županije koji se redom bave ruralnim turizmom i tradicijom”, rekla je ovim povodom predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Dijana Katica.

Nije krila zadovoljstvo što su sve tri nagrade otišle u Vukovarsko-srijemsku županiju koja je “protkana zlatom jer pokazuje kako to područje u zadnjih nekoliko godina pruža izvrstan turistički proizvod, a time su i turističke brojke na tom području sve bolje”, naglasila je Katica.

Župan Dekanić čestitao je nagrađenima i istaknuo kako je ovo područje meka za razvoj ruralnog turizma te ima itekako što pokazati u godinama koje slijede.

“Vinske ceste, podrumarstvo i gastronomska ponuda, uz prirodne ljepote, plodno su tlo za razvoj vrhunskog turizma, a od ovih nagrada očekujem da budu poticaj svima onima koji žele raditi u tom sektoru na dodatno promišljanje o sadržajima koje mogu ponuditi turistima”, poručio je prvi čovjek Županije.

Nagrade su otišle u ruke:

1.  VELIKI ZLATNI SUNCOKRET 

Šampionska titula

“DOMESTIC HOUSE LOLA” VUKOVAR 

2. SREBRNA POVELJA 

u kategoriji “Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru”

“KD ROKOVCI – ANDRIJAŠEVCI” ANDRIJAŠEVCI

3. BRONČANA POVELJA

u kategoriji “Vinski turizam”

“OPG IZVORI ŽIVOTA” ILOK

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno