2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Dječji vrtić “Srce Marijino” za osmijeh malenog Tina

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Područni objekt „Srce Marijino“ Katoličkoga dječjeg vrtića „Eden“ ovog Božića pokušat će staviti osmijeh na lice jednom posebnom dječaku. Organizirali su humanitarnu akciju za malenog Tina Brankovića i svojim će mu doprinosom omogućiti radosniji advent i Božić.

Početkom ovog tjedna u prostoriji hola postavili su različite ukrase koje su djeca iz vrtića pripremila sa svojim tetama odgojiteljicama, a dobrovoljnim novčanim prilozima svi posjetitelji vrtića mogu se pridružiti ovoj hvalevrijednoj akciji Katoličkoga dječjeg vrtića.

„Svake godine u vrijeme došašća u suradnji s roditeljima sudjelujemo u humanitarnim akcijama. Ove godine odlučili smo dati doprinos liječenju maloga heroja Tina kojemu je potrebna operacija da bi mogao hodati. Sva djeca koja pohađaju naš vrtić doprinose akciji. Ovim putem zahvaljujemo svim roditeljima koji se uvijek radosno odazovu našim humanitarnim akcijama. Svima hvala, a Tinu želimo da ponosno korača životnim putevima“, rekla je Ivana Jurčević, voditeljica područnoga objekta „Srce Marijino“. Dječji vrtić zahvaljuje svima koji prepoznaju i podrže inicijativu i izmame ovom malom Vinkovčaninu osmijeh na lice.

Podsjetimo kako je Tinu pri porodu dijagnosticirana artrogripoza (AMC), rijetka bolest koja se manifestira ukočenošću zglobova, skraćenim tetivama i slabom pokretljivošću mišića. Nije nasljedna, a uzroci su većinom neurogeni inicirajući distrofične promjene u fetalnom razdoblju. Tinu je bolest zahvatila obje nogice, ne može savijati koljena, ograničena mu je pokretljivost oba palca, prstiju, ručnih zglobova, kukova.

Godišnje, s obzirom na to da dijete raste, ortoze koštaju 10 000 eura, a morat će ih nositi do kraja puberteta, točnije do kraja rasta. Svaki pregled u Zagrebu stoji oko 1 000 kuna, potom redoviti odlasci na fizikalnu terapiju dva puta tjedno u Vinkovcima, a gdje su još troškovi puta, hrane, spavanja, testiranja. Međutim, kako je već poznato, njemačka bi klinika mogla omogućiti Tinu da prohoda, a liječenje iznosi 700 tisuća kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno