27 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Duše žrtava preporučit ćemo Bogu, a na nama svima je da ih se sjećamo sada i zauvijek

Više od autora

- vl promo-

Uoči blagdana Svih svetih prisjećamo se svih onih koji više nisu s nama. Tako su danas položeni vijenci i odana počast poginulim Vinkovčanima na Kumanovoj ciglani 1945. 

“Dio je to naše povijesti, jednog režima koji je brojne naše Vinkovčane zavio u crno i ostavio neizbrisiv trag generacijama poslije”, govori zamjenik gradonačelnika Josip Romić, poslavši poruku kako obilježavanje ovakvih dana ne smije bit samo podsjetnik na naše stradale nego i upozorenje svima kako se ratne strahote i povijest više nikad ne bi ponovile.

“Najmanje što se možemo učinit u ovom vremenu je da sjećanja ne izbrišemo, da se pomolimo i poklonimo za njihove duše”, poručio je i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Da je naša povijest prepuna prolivene krvi, svjedoče upravo ovakva obilježavanja. “Brojni su ožiljci koje hrvatski narod nosi na svom srcu i dan danas. Duše ovih nesretnih žrtava preporučit ćemo Bogu, a na nama svima je da ih se sjećamo sada i zauvijek”, riječi su Dejana Marošičevića, izaslanika ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno