1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Fotografski dvojac Bota za izložbu Goranovaca

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Etno Art galeriji Posudionice i radionice narodnih nošnji u Zagrebu u povodu 70 godina Studentskog kulturno umjetničkog društva “Ivan Goran Kovačić” iz Zagreba, 30. siječnja otvorena je prigodna izložba. Fotografije za izložbu potpisuje poznati dvojac Suzana i Dražen Bota iz Studija Bota.

U povodu 70 godina SKUD-a “I.G. Kovačić” iz Zagreba u Etno Art galeriji Posudionice i radionice narodnih nošnji iz Zagreba postavljena je izložba Goranovaca pod nazivom “Ljepota tradicijskog ruha i scenska usklađenost” na kojoj su predstavljene nošnje i fotografije nošnji popularnog studentskog folklornog društva. S Posudionicom i radionicom, inače, fotograf Dražen Bota surađuje već 20 godina, a Studio Bota iz Ivankova odabran je i za realizaciju fotografskog dijela obljetničke izložbe Goranovaca. Suzana i Dražen Bota snimili su sve koreografije Goranovaca u nošnjama iz fundusa SKUD-a . “Snimali smo prošle jeseni u Zagrebu uz veliki angažman i izuzetnu profesionalnost Goranovaca. Autor koncepta izložbe je Dubravko Radić, voditelj folklora “Goranovaca”, inače član FA “Lado”. Nastao je velik broj fotografija, a u širi izbor za izložbu ušlo je osamdeset, da bi na kraju, zbog prostora, bilo izloženo tridesetak fotografija”, ističe Dražen Bota.

Posebnost ovakvog rada, ističe Bota, velik je broj uključenih u projekt kao i česta promjena lokacija. “Puno je sudionika, puno ljudi uključenih u organizaciju tako da na snimanju treba moći zadržati koncentraciju.A fotografije koje se rade, osim nekih širih planova, gdje se snimaju cijele postave određenih koreografija, obavezno su i portreti i detalji nošnji za što je važno poznavati građu, od tkanine do nakita te znati izdvojiti ono što je važno”, ističe Dražen Bota.

Izložba je zamišljena kao putujuća i pratit će Goranovce na njihovim putovanjima svijetom, a Vinkovčani će možda imati prilike vidjeti barem fotografije, ako se Suzana i Dražen Bota odluče na jednu takvu izložbu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno