U drugoj sezoni niza izložbi “U apsidi” Fotokluba Vinkovci, u Galeriji fotografije “Meraja” 23. travnja otvorena je izložba “Tomo Šalić – fotografije” sa 16 fotografija izabranih iz istoimene fotomonografije u izdanju Fotokluba Vinkovci, koja je također promovirana tom prilikom.

Tomo Šalić, vinkovački prosvjetni i kulturni djelatnik i publicist, poznat je i kao veliki zaljubljenik u fotografiju kojom se amaterski bavi već 60-ak godina tijekom kojih je ovjekovječio mnoge detalje u Vinkovcima i okolici fotografirajući bez velikih pretenzija, kako ističe, jednostavno želeći zabilježiti ono što mu se sviđa i što mu je zanimljivo. Iz toga nastala je impresivna zbirka od desetak fotoalbuma u kojoj je gotovo na svakoj od oko 1000 fotografija pedantno zabilježeno kada je i gdje snimljena te što prikazuje. Ova impozantna foto arhiva i vrijedno svjedočanstvo o jednom razdoblju bili su poticaj Fotoklubu Vinkovci za izdavanje fotomonografije “Tomo Šalić – fotografije” koncipirane prema područjima autorova zanimanja: Seljačko graditeljstvo u Vinkovcima i okolici, Sakralno graditeljstvo, spomenici i obredi, Grad Vinkovci, Javni spomenici u Vinkovcima i okolici, Vinkovačka tržnica, Vinkovačke jeseni, Domovinski rat i obnova, Vinkovačka groblja, Prijatelji te Ostale teme i motivi.

Na vrlo posjećenom otvaranju izložbe i promociji knjige o fotografskom opusu Tome Šalića govorio je predsjednik Fotokluba Vinkovci Dražen Bota, a autorova kćerka Vlasta Markasović pročitala je dvije pjesme.