Trgovački centri, cvjećarne, ali i vinkovačka tržnica spremni su za još jedan blagdan Svih Svetih. Ponuda cvijeća, rezanog i lončanica, krizantema, ali i lampiona ima u ponudi koja može zadovoljiti svačiji ukus i džep.

Blagdan Svih Svetih već tradicionalno ćemo i ove godine iskoristiti za posjet grobova naših pokojnika na koja nosimo cvijeće i svijeće. Cvjećarima je oduvijek ovaj blagdan jedan od najunosnijih u godini, a raznolika ponuda cvijeća i cvjetnih aranžmana dostupna je našim građanima na brojnim mjestima. Stoga smo istražili cijene i ponudu na našoj tržnici i u trgovačkim centrima, ali i provjerili razlikuju li se cijene u odnosu na prošlu godinu.

Građani, kao i prethodnih godina, uglavnom kupuju cvijeće u lončanicama čije se cijene kreću od 10 do 60 kuna, ovisno o vrsti cvijeća i veličini. Aranžmani su nešto skuplji, od 80 kuna, pa do čak i 300 kuna. Možemo ih pronaći od živog cvijeća, u lončanicama ili plastičnim posudama, no mnogi nude i aranžmane od umjetnog cvijeća čije se cijene kreću od 20 do 100 kuna. Prodavači napominju kako su ponovno najtraženije krizanteme čija se cijena kreće već od 5 kuna po komadu. Prodaju se uglavnom u bijeloj i žutoj boji, iako su ove godine popularne i one u ljubičastoj boji. Ima ih i rezanih, a najviše ih je u posudama koje možemo pronaći po cijenama od 10 do 50 kuna. Popularne su i margarete od 10 do 20 kuna, mali buketi margareta su od 25 kuna, a srednji oko 40 kuna.

Cijene krizantema u lončanicama u trgovačkim centrima kreću se već od 10 kuna, pa do 35 kuna, ovisno o veličini. U ponudi nude i razne cvjetne aranžmane koje možemo pronaći po cijenama od 20 kuna do 50 kuna. Važno je spomenuti i kako većina trgovačkih centara nudi umjetno cvijeće koje se kvalitetom nikako ne može mjeriti s ponudom svježeg cvijeća koje nude naši prodavači. Velika je ponuda i cvijeća u posudama i košarama za što ćete morati izdvojiti nešto malo više novca.

One najmanje lampione smo na vinkovačkoj tržnici pronašli već za 5 kuna, dok iste u trgovačkim centrima možemo kupiti za 3 kune po komadu. Bijeli i crveni lampioni najtraženiji su i ove godine, a cijene sežu do 20 kuna za one najveće.