11 C
Vinkovci
Petak, 23. veljače 2024.

Gradonačelnik Bosančić primio ultramaratonca Josipa Matezovića

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Na stadionu Mladosti u Zagrebu 12. studenoga održano je drugo Prvenstvo Republike Hrvatske u trčanju na 12 sati ili 6 sati pod okriljem Hrvatskog atletskog saveza. Trčalo se na kružnoj stazi od 1.400 metara.

A među velikim brojem sudionika bio je i jedan već dobro poznat i uspješan trkač iz Vinkovaca, Josip Matezović, koji je u Zagrebu ostvario jedan od svojih najboljih rezultata.

U utrci na 6 sati, koju je trčao prvi put, završio je na trećem mjestu s istrčanih 74 km i 330 m. To je, inače, drugi hrvatski rezultat u muškoj konkurenciji, nakon rekorda ultraške legende Zdravka Jadrijeva, koji je rekorder na 24, 12 i sada na 6 sati.

Josipa Matezovića danas je u svom uredu primio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji mu je, s pročelnicom za društvene djelatnosti Andreom Vinković, odao priznanje na izvanrednom rezultatu.


„Da bi se istrčao ovakav rezultat treba puno rada, odricanja i treninga, to znaju svi oni koji su u sportu. Svaki rezultat dolazi po onome koliko u to uložiš i sve ono što uložiš nekako se i vrati kad-tad. Ja sam sada dočekao ovaj rezultat i zahvalan sam i Bogu i svojoj obitelji što sam to uspio ostvariti, i za sebe i za svoj klub i za svoj grad”; kazao je Josip Matezović.

Matezović je, inače, član Ultramaraton kluba Mazator iz Slavonskog Broda. Plan je istrčati prvenstvo Hrvatske na 100 km, koje će biti održano iduće godine u trećem mjesecu u Slavonskom Brodu. „Ne stavljam pred sebe nikakav imperativ rezultata. Idem se pripremiti najbolje što mogu i dati sve od sebe, a rezultat ćemo vidjeti”, kazao je.

„Šest sati trčanja, 74 km i 300 m, treba li reći išta više od toga. Ponudio sam se da mu pravim društvo ovih zadnjih 300 m, a 74 km ćemo svakako prepustiti njemu. Za ovako nešto treba puno odricanja, treba imati volju, biti spreman i fizički i mentalno. Impresioniran sam čuvši sve te podatke i na koji način se treba pripremiti. Tako da ga možemo samo pohvaliti i zahvaliti mu što ističe da je iz Vinkovaca i na jedan lijep način, kroz sport, promovira naš grad kao i samo bavljenje sportom što je izuzetno važno posebno za djecu i mlade”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno