2 C
Vinkovci
Četvrtak, 2. veljače 2023.

Hang Loose – Rockabilly Festival vraća nas u vremensku kapsulu ludih 50-ih

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Uz poziv Shake this town u Vinkovcima je u tijeku najveći piknik 50-ih na otvorenom – 6. Hang Loose Rockabilly Festival koji evocira bezbrižnost, povratak prirodi, dobar plesnjak i puno pozitivnih emocija.

Sigurno više od tisuću posjetitelja, izvođača i izlagača pozdravlja ovu dvodnevnu dobru emociju i time Vinkovce uz Kvarner i Mađarsku, odakle su stigli i prvi kamperi, trenutno dodaje na zemljovid tematskih Rockabilly festivala u okružju.

„Tenin salaš sjajna je kulisa za atmosferu piknika u prirodi van grada uz poziv za putovanje u prošlost Rockabillyja koji se u svojoj osnovi bavi bezbrižnošću, opuštenošću kakve su uostalom i bile glavne teme ovog stila života 50-ih, uz poziv hajdemo se provozati, izaći, rasplesati”, upoznaje nas organizatorica Ana Vukoja.

Ovdje je u modi retro i to bez fotošopa, a sve izgleda ljepše i stvarnije. Kokotice, tetovaže, šarenilo, cvijeće u kosi, pin up djevojke, bijele čarapice, mokasine, briljantinom zalizane muške glave, dobri stari rock’n roll, jive u nogama, sve je to rockabilly – način života prepoznatljiv po specifičnoj šminki i frizuri.

„Za make up imamo izraženi tuš i najčešće crveni ruž, naglašene oči, trepavice. Važno je da to bude precizno matirano uz aristokratski blijedu put, jednostavno, a vrlo ženstveno”, pojašnjava nam make up artistica za posjetitelje Martina Jakopović koja je već tri godine uz sestru Karlu, profesionalnu frizerku iz Vinkovaca, zadužena za kompletan make over dama na Festivalu.

„To su frizure koje uključuju većinom rolice naprijed, lokne, starinske frizure koje nećemo vidjeti često. Uživamo u ovome što radimo, a slažem se da ove retro frizure apsolutno svakome licu dobro pristaju u skladu s njihovim željama”, pojašnjava Karla Jakopović.

Organizatori se zahvaljuju svima od brojnih udruga za kreativni razvoj, Društva naša djeca, Grada i Županije do posjetitelja Festivala te pozivaju pridružiti im se još večeras bijegom u vremensku Rockabilly vremensku kapsulu, dobro se isplesati i zabaviti i zaboraviti na sve probleme barem na jedan dan uz goste iz Mađarske Marcello and the Flaming Bopperse, The Jumpin’ Jigawatts iz Zagreba te King Cat Rhythm, stare znance koji će užariti atmosferu.

Foto: Hang Loose – Rockabilly Festival

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno