8 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Hrvatska će izdvojiti gotovo 20 milijardi kuna za borbu protiv siromaštava

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marija Pletikosa najavila je danas da će Hrvatska od 2021. do 2027. godine izdvojiti gotovo 20 milijarda kuna u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

“Nacionalnim planom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2021. do 2027. godine predviđeno je gotovo 20 milijarda kuna”, rekla je Pletikosa u Splitu sudjelujući na 15. nacionalnom susretu o beskućništvu.

Po njezinim riječima, taj će novac biti usmjeren na mnoge mjere i usluge koje će se pružati radi suzbijanja siromaštva u Hrvatskoj. Dodala je kako su u sklopu tih mjera i one koje su usmjerene na pomaganje beskućnicima.


“Budući da je beskućništvo na globalnoj razini prepoznato kao rastući problem, u nadolazećem razdoblju Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike nastavit će sinergijski u suradnji s drugim ključnim dionicima raditi na unaprjeđenju politika usmjerenih zaštiti beskućnika”, istaknula je Pletikosa.

Također je rekla kako će se u sljedećem razdoblju beskućnici u “ekstremno zimskim uvjetima” smještati u privremene smještajne kapacitete koja će osiguravati veći gradovi i gradovi središta županija. U Hrvatskoj je oko 2000 osoba u statusu beskućnika onako kako to zakon definira, a od toga ih je u prebivališta smješteno 400, koliko može primiti svih 14 prebivališta za tu namjenu u Hrvatskoj. Ostali su na ulicama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno