U Ministarstvu unutarnjih poslova danas je potpisan Okvirni sporazum za nabavu kratkog i dugog naoružanja iz programa HS Produkt, ukupne vrijednosti 51.4 milijun kuna. Sporazum, temeljem kojega će se unutar pet godina sklapati pojedinačni, jednogodišnji ugovori o javnoj nabavi sukladno potrebi i osiguranim sredstvima, potpisali su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i direktor HS Produkta d.o.o. Željko Pavlin. Uz njih, prisutan potpisivanju bio je i pomoćnik ministra Cvjetko Obradović te trojica pripadnika specijalne, odnosno interventne policije, s pripadajućim naoružanjem.

U kratkom razgovoru s prisutnim policijskim službenicima, krajnjim korisnicima oružja, ministar Božinović prodiskutirao je funkcionalnost, prednosti i kvalitetu novog oružja, najmodernijeg u okviru zadanih tehničkih karakteristika.

Kako ističu iz Ministarstva, ova nabava važna je za sustav unutarnjih poslova, prvenstveno radi veće sigurnosti i boljih uvjeta rada policijskih službenika, a današnje potpisivanje Sporazuma nastavak je realizacije projekta modernizacije naoružanja hrvatske policije, započetog s HS Produktom u jesen 2017. godine. Tada je Ministarstvo unutarnjih poslova temeljem Sporazuma o poslovnoj suradnji na testiranju i ispitivanju naoružanja i policijske opreme, preliminarno testiralo i zatim naručilo jurišne puške za interventnu, specijalnu i temeljnu policiju.