10 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

HSU traži od Vlade uskrsnice, pozvali se na primjer Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Vrijeme je za uskrsnicu, poručio je Vladi RH, u ime Hrvatske stranke umirovljenika njihov predsjednik Veselko Gabričević, a za primjer dobre prakse naveo Vinkovce.

Nakon što je od Vlade zatražio da se umirovljenicima povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa isplate uskrsnice, podsjetio je na brojne gradove i općine koji na lokalnoj razini pomažu umirovljenicima s naglaskom na Vinkovce. Potvrdio je to tajnik HSU-a Marinko Lukenda, inače predsjednik Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Vinkovaca i koalicijski partner vladajuće garniture.

Inače, isplata uskrsnica u Vinkovcima kreće, ponovimo, od idućeg ponedjeljka – 11. ožujka što je, uz božićnicu, već postala praksa vinkovačke gradske uprave kao odgovor na sve veće troškove života, a s obzirom na činjenicu kako su umirovljenici među najpogođenijom skupinom galopirajuće inflacije.

U tom smjeru, kako je i najavljeno u prosincu, ove godine prihvaćen je prijedlog povećanja cenzusa pa će oni s mirovinom do 340 eura dobiti 60 eura uskrsnice. Umirovljenici s mirovinom od 350 do 450 eura podići će na gradskoj blagajni 40 eura.


Iz proračuna Grada Vinkovaca u tu svrhu osigurano je 190 000 eura namijenjenih za oko 3 800 umirovljenika.

“Nakon što su državnim i javnim službenicima i namještenicima izdašno povećane plaće, a uz to i dodatne beneficije, logično je i da se umirovljenicima kratkoročno olakša udar inflacije”, kazali su HSU-ovci novinarima u Zagrebu. Gabričević je iskoristio priliku ponoviti njihov zahtjev da se konačno i zakonski regulira isplata 13. dodatka na mirovine koji bi se isplaćivao svim umirovljenicima.

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno