17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Interventni tim Crvenog križa Vinkovci od sutra na smjeni u Petrinji

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Interventni tim Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci sutra rano ujutro kreće u Petrinju na petodnevnu smjenu i redovnu rotaciju interventnih timova Hrvatskog Crvenog križa koji su na zadatku na potresom pogođenom području, objavio je danas na svojoj Facebook stranici vinkovački Crveni križ.
Obavljene su sve pripreme, zadužena oprema, natovaren kamion pomoći, a članovi tima nestrpljivo čekaju jutro kako bi pošli zamijeniti svoje kolegice i kolege koji od prvog dana neumorno pomažu na potresom pogođenom području, ističu vinkovački humanitarci.
Vrijedni volonteri Crvenog križa Vinkovci od prve vijesti o razornom potresu i objave poziva Hrvatskog Crvenog križa za pomoć Banovini, u skladištu Crvenog križa Vinkovci neumorno su prikupljali, sortirali i pripremali za transport donacije koje su darovali naši sugrađani, institucije, poduzeća i ustanove.
Tako sutra uz interventni tim u Petrinju ide i kamion s 18 paleta po uputama Hrvatskog Crvenog križa pripremljenih paketa hrane i higijenskih artikala koje su donirali Grad Vinkovci i gradske firme Novosti, Polet, VIA, VVK, Periska, Tehnološki park, Gradsko gospodarstvo, GTG, Turistička zajednica, Gradska knjižnica, Gradski muzej, Gradsko kazalište Joze Ivakića, te Optika Orešković, Mesnice Dedić i poduzeće Pekar.
U kamion su pridodane i grijalice i radijatori, cerade i šatori koje su darovali naši sugrađani. Prijevoz je u suradnji s firmom Eko-flora Vinkovci besplatno omogućilo poduzeće Orao-transport.
Sukladno uputama Ravnateljstva civilne zaštite i Hrvatskog Crvenog križa pomoć domaćih i inozemnih donatora se zbog popunjenih kapaciteta na Banovini prikuplja i pohranjuje u skladištu GDCK Zagreb u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma.
Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci će idućeg tjedna tamo dostaviti 45 paleta hrane, higijenskih artikala i vode, pripremljenih i sortiranih po vrstama, a dopremljenih u skladište GDCK Vinkovci sa sabirnih mjesta u gradu Vinkovcima i općinama Nuštar, Privlaka i Stari Jankovci, Gradskom kazalištu Joze Ivakića, Domu za stare i nemoćne Vinkovci, Planinarskom društvu Vinkovci i Agro-klasteru.

“Svim ljudima velikog srca koji su se uključili u ovu akciju srdačno zahvaljujemo!”, poručuju iz vinkovačkog Crvenog križa.Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno