10 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Islanđanin Dagur Sigurdsson novi izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Dagur Sigurdsson, 50-godišnji islandski stručnjak, novi je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije te je na toj  dužnosti Sigurdsson zamijeniti dosadašnjeg izbornika Gorana Perkovca. 

Najveće uspjehe u karijeri Islanđanin je ostvario kao izbornik Njemačke gdje je radio od 2014. do 2017. godine. S tom je reprezentacijom osvojio zlato na Europskom prvenstvu te broncu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Nakon toga je otišao na mjesto izbornika Japana.


“Tražio sam izazov i avanturu, novi posao s puno strasti. Sve se spojilo u tome da preuzmem Hrvatsku. Ovo je definitivno veliki izazov za mene. Gledao sam i pratio hrvatsku reprezentaciju. Momčad je sastavljena od niza mladih, ali i iskusnih igrača. Izazov je pronaći balans u svemu tome. No ambiciozan sam i prepun entuzijazma. Imamo puno posla, jako malo vremena, ali sam i uvjeren u dobar posao. To je ono što se od mene traži”, naveo je na predstavljanju islandski stručnjak.

Prvi pomoćnik Islanđanina bit će proslavljeni hrvatski reprezentativac Denis Špoljarić, a pred tim dvojcem vrlo brzo dolazi kvalifikacijski turnir za OI u Parizu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno