23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Iz svakog trna može niknuti cvijet, uskrsna poruka TRN-ovaca s blagdanske akcije

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Udruga osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN navikli su nas obradovati pred blagdane promovirajući svoj rad kroz akcije s građanima, a u koju su uključeni članovi, roditelji, bake, sestre svi oni koji podržavaju rad tek godinu i pol dana stare, ali vrlo uspješne udruge.

A o njihovu uspjehu u kratko vrijeme svjedoči i suradnja s ravnateljem osnovne škole u Andrijaševcima koja je svojim učenicima omogućila potrebne prostorne prilagodbe prilagodila od invalidskog toaleta do prednjeg i zadnjeg ulaza.

Danas su svoj izložbeno prodajni štand s maštovitim uskrsnim motivima predstavili u središtu Vinkovaca.

„Jedva smo dočekali ponovno izaći sa svojim aktivnostima među građane, predstavljajući uskrsne rukotvorine. Zaista, ove godine su i mene iznenadile naše majke i članovi jer što ide dalje, sve smo bolji, sve se više trudimo i radujemo se međusobno, a nadamo se onda i naši sugrađani”, kaže predsjednica Renata Musil Vorgić.


Zato su njihove akcije od prvog trenutka prepoznate od cjelokupne javnosti, a gužva je i danas bila na štandu TRN-ovaca.

„Uvijek smo radosni kada se vi nama obradujete i kada u gradu možemo predstaviti naše članove na bilo koji način. Prvenstveno smisao našeg okupljanja je druženje i njihov izlazak iz kuće, a uz to postajemo vidljivi što nam je jako važno”, poručuje u ime svojih TRN-ovaca Renata Musil Vorgić

A gdje ćeš bolji tajming od vikenda pred Uskrs kada nas je i vrijeme poslužilo za predahnuti od napornog uz druženje u središtu grada.

„Uvijek kažemo da smo TRN-ovci u skladu s time i naša je poruka prigodna. Svatko od nas nosi trn u sebi, a naši su trnovi možda malo vidljiviji pa zaključiti treba da iz svakog trna može niknuti cvijet”, poručili su čestitajući svim građanima nadolazeći Uskrs.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno