Općina Nuštar uspjela je uređenost svojih mjesta, Nuštra, Cerića i Marinaca, dovesti na određenu zadovoljavajuću razinu, ali potreba još uvijek ima pa će i ovo ljeto obilježiti radovi, a ovaj put naglasak je na parkiralištima.
U Nuštru u tijeku su radovi na sanaciji parkirališta u Ulici hrvatskih branitelja, ispred pošte i uz Trg dr. Franje Tuđmana. Riječ je, ističe načelnik Hrvoje Drinovac, o manjoj investiciji za koju će iz proračuna biti izdvojeno 30-ak tisuća kuna kroz koju će postojeća parkirališna mjesta biti okrenuta u suprotni položaj od sadašnjega te će im biti pridodano novih 8 mjesta. Znatno veća proračunska sredstva, oko 700 tisuća kuna, bit će izdvojena za uređenje parkirališta na potezu od Doma kulture do crkve te u samom središtu mjesta, preko puta trgovine Boso, kao i ispred zgrade Općine gdje će postojeće parkiralište biti rekonstruirano vezano uz kanalicu za vodu i postojeći otok između parkirališta i ceste.
Dodatnih 500 tisuća kuna bit će uloženo u izgradnju parkirališta kod groblja u Ceriću. Parkiralište s 30-ak mjesta bit će izgrađeno na općinskoj čestici pokraj mrtvačnice. Također, u planu je i asfaltiranje parkirališta ispred prednje ograde groblja gdje je predviđeno 11 parkirališnih mjesta.
“Oko 1,2 milijuna kuna, koliko će biti uloženo u uređenje parkirališta u Ulici Križnog puta u Nuštru i kod groblja u Ceriću, nije zanemariv iznos. Nažalost, ove projekte moramo u cijelosti financirati iz proračuna jer nam parkiralište u Nuštru nije prošlo na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a parkiralište u Ceriću na natječaju u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, dok istovremeno, identični projekti nekih drugih općina prolaze bez problema”, ističe načelnik Hrvoje Drinovac.