17 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Izvrstan rezultat PK Orion u Rijeci

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Od 21. do 23. prosinca u Rijeci je bilo održano “zimsko” Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u malom 25metarskom bazenu. Na ovom posljednjem natjecanju sezone PK Orion je nastupio s brojnom ekipom od 12 članova. Četiri plivačice i osam plivača zaslužilo je nastup na najvećem nacionalnom natjecanju isplivavši propisane norme HPS-a po dobnim skupinama. Nastupile su kadetkinje u mlađejuniorskoj konkurenciji Iva Čorak i Adela Matošević, juniorka Laura Matić i mlađa seniorka Tonka Kovačević te kadet u mlađejuniorskoj konkurenciji Dorian Vugrek, mlađi juniori Marin Svilar, Nikola Ćaleta, Dominik Živalj, juniori Marko Budak, Alojzije Ćaleta i Marko Jurić te senior Matej Svilar. Na natjecanju ih je pratila trenerica Maša Pešec, a plivački sudac predstavnik Kluba bio je Ivan Ćaleta.

Na Rang listi uspješnosti klubova plivači su zauzeli 14. mjesto u konkurenciji 25 klubova, a plivačice 16. mjesto od 28 klubova što je značajan rezultat za ovaj mladi vinkovački klub. PK Orion ovoga je puta najbolje rezultate ostvario u štafetnim utrkama. Naime, juniorska štafeta na 4x50m mješovito u sastavu Jurić, Živalj, A. Ćaleta i N. Ćaleta nastup je završila na izvrsnom 4. mjestu s malim vremenskim zaostatkom za trećeplasiranima. Na 4. mjestu završile su i ženska seniorska štafeta na 4x200m slobodno u sastavu Kovačević, Čorak, Matošević i Matić te muška seniorska štafeta, također, na 4x200m slobodno u sastavu Svilar, A. Ćaleta, Jurić i Budak.

Pojedinačno najbolje rangirani plivač bio je mlađi junior Dominik Živalj s 5. mjestom na 50m prsno, 6. mjestom na 100m prsno, 8. mjestom na 50m leđno i 10. mjestom na 200m prsno. Do 10. mjesta u ukupnom poretku našli su se i kadetkinja u mlađejuniorskoj konkurenciji Adela Matošević s 9. mjestom na 50m leđno i mlađi junior Nikola Ćaleta s 10. mjestom na 50m leđno. Ostali natjecatelji u većini utrka ostvarili su najbolje osobne rezultate.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno