17 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

“Jahači filma” zatvorili 15. VFF obilježen lošim vremenom i pandemijom

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

15. Vukovar film festival zatvoren je sinoć projekcijom „Jahači filma” s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi. Prema riječima umjetničkog direktora festivala Deana Sinovčića, spoj je to zabave i akcije s ozbiljnom porukom, a cilj je bio završnom večeri zadovoljiti sve ukuse.

Inače, ove godine nije bilo dodjele nagrada. Sama krilatica „One world” odnosno „Jedan svijet” ukazuje na pobjedu svih sudionika, zajedništvo i optimizam, naglašeno je. Među najzaslužnijima za festival, organizatori ističu vrijedne volontere kojima se posebno zahvaljuju na predanom radu i trudu.

Ovogodišnji VFF obilježili su loši vremenski uvjeti u kombinaciji s pandemijom koronavirusa te tako poremetili planove omiljene filmske revije na otvorenom koja je i ove godine iznjedrila svjetske filmske projekcije, uglavnom u dvoranama.


„Prikazivani su filmovi sa svjetskih festivala, primjerice “Otok Bergman” koji tek odlazi u Toronto na najveći sjevernoamerički filmski festival, zatim u New York. To je ono što želimo da ljudi shvate i cijene. Trudimo se za ovaj grad i od ovog festivala nećemo odustati,” poručio je Sinovčić tijekom svečanosti zatvaranja. S druge strane, dobar je znak je što se festival ipak održao u fizičkom obliku. Broj posjetitelja bio je limitiran, a ulaznice su planule u trenu. Ove godine bilo je puno komedija, ali i drugih žanrova. Iz organizacije kažu kako je želja zabaviti i educirati publiku istovremeno.

Tijekom filmskog festivala održala se i radionica jednominutnog filma pod vodstvom redatelja i scenarista Zvonimira Rumboldta, na kojem su sudjelovali mladi Vukovarci.

“Reakcije publike su odlične, a to je najvažnije,” poručio je sa sinoćnje završnice izvršni direktor Igor Rakonić uz doviđenja dogodine na 16. Vukovar film festivalu za kojeg se nadaju povoljnijoj epidemiološkoj situaciji i mogućem povratku projekcija na popularni šlep.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno