Dobrovoljno vatrogasno društvo Nuštar ove je godine obilježilo i značajnu 125. obljetnicu kao jedno od najstarijih vatrogasnih društava u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koje je osnovano davne 1893. godine te je od tada kontinuirano radilo i napredovalo.

“Zahvaljujući ponajprije entuzijazmu samih vatrogasaca, te uz pomoć lokalne uprave i donatora, danas se možemo pohvaliti zgradom vatrogasnog doma, koja je jedna od najljepših i najuređenijih u našoj županiji, a zadovoljni možemo biti i voznim parkom i opremom”, ističu nuštarski vatrogasci koji još jednu godinu završavaju nakon niza aktivnosti. Vatrogasne intervencije nisu se mogle izbjeći ni ove godine, a bilo ih je 29. Operativni članovi sudjelovali su na školovanjima i usavršavanjima te je društvo postalo bogatije za 10 vatrogasaca I. klase, jednog vatrogasnog časnika I. Klase i tri vatrogasna suca, a sada imaju i 8 specijalista za tehničke intervencije, 10 za radove na vodi te 8 vozača čamca B kategorije.

Od natjecateljskih rezultata na prvom mjestu svakako su oni u Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice 2018. i na 13. državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Zadru. U ukupnom poretku Kupa HVZ muška mladež zauzela je 2. mjesto, a ženska mladež obranila je naslov ukupnog pobjednika treći put zaredom i osvojila pehar u trajno vlasništvo. Ovo je ujedno bila i šesta ukupna pobjeda ženske mladeži u Kupu HVZ, što nema ni jedna ekipa mladeži u RH. Na državnom prvenstvu u Zadru djevojke su nakon dugo godina konačno ostvarile dugo očekivanu pobjedu, te će iduće godine predstavljati RH na Vatrogasnoj olimpijadu u Švicarskoj. Mladež muška nije imala sreće, te je ostvarila 11. mjesto.