8 C
Vinkovci
Srijeda, 29. ožujka 2023.

Jurio autocestom 239 km/h

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci su u ponedjeljak, oko 22 sata na autocesti Zagreb-Lipovac, kod čvora Spačva, zatekli vozača u prekomjernom prekoračenju dopuštene brzine kretanja vozila.

Automobilom austrijskih registarskih oznaka, 39-godišnji hrvatski državljanin je upravljao brzinom od 239 km/h, radi čega mu je uručen prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec, izvjestila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska u priopćenju za medije.

Policijski službenici nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Nadalje, jučer, nešto poslije ponoći, 22-godišnji hrvatski državljanin iz Mrzovića je upravljao osobnim motornim vozilom đakovačkih registracijskih oznaka te ga je policija zaustavila u Starim Mikanovcima, u ulici Matije Gupca, a provedenim nadzorom je utvrđeno da je bio pod utjecaja alkohola u organizmu (1,38 g/kg), ali i opojnih droga, jer mu je testom utvrđena prisutnost i na droge, a pri tom pregledu postupajući policijski službenici su kod njega pronašli te privremeno oduzeli 3,89 grama marihuane.

Policijski službenici su nakon kriminalističkog istraživanja utvrdili da je 22-godišnjak počinio prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te je stoga prekršajno prijavljen.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno