27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Karate klub Max već drugu sezonu najuspješniji klub!

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Najuspješniji karate klub u Slavoniji i Baranji, Max klub Ivankovo, ovih dana odrađuje zadnje treninge ove sezone. Iako relativno mlad, klub je već ostvario zavidne rezultate i brojna odličja na koja mogu biti vrlo ponosni. Tako smo ih jučer posjetili na jednom od treninga gdje smo saznali što su to sve osvojili u dosadašnjem radu.

Adam Tisucki, predsjednik karate klub Max Ivankovo, rekao je kako je iznimno zadovoljan radom i trudom djece, a to se itekako vidi u odličnim rezultatima. Klub je nastao 2013. godine, no tek su 2016. postali punopravni član Karate Saveza i od tada mogu nastupati na službenim natjecanjima. ”U zadnje dvije godine, koliko možemo nastupati na službenim natjecanjima, imamo jedan od najboljih rezultata od slavonskih klubova u uzrastu do kadeta. Mi smo se najviše opredijelili za borbe u kategoriji mlađih kadeta i u Slavoniji i Baranji imamo najbolje rezultate. Osvajanjem lige dva puta zaredom i pet pehara u svakoj godini daje nam za pravo za očekivati da ćemo u idućoj godini ostvariti barem isti ovaj rezultat”, istaknuo je predsjednik.

2016. organizirali su Prvenstvo Slavonije i Baranje na kojem su osvojili 3 zlatna, 6 srebrnih i 6 brončanih odličja i bili su 3. u ukupnom poretku. Zatim organiziraju i Prvenstvo Hrvatske u borbama za mlađe uzraste. Na tom natjecanju nastupili su u 18 kategorija i osvojili 2 srebra i 2 bronce. 2 mjeseca nakon toga osvojili su i ligu gdje su od sedam mogućih pehara osvojili pet, za najuspješniji klub, najuspješniju natjecateljicu u borbama i katama, najuspješnijeg natjecatelja u borbama, najuspješnijeg natjecatelja u borbama i katama i najuspješniju natjecateljicu u borbama. Taj uspjeh ponovili su i ove godine.

Trener David Žgela spomenuo je i odlične rezultate na Međunarodnim natjecanjima. Na turniru u Somboru osvojili su 1. mjesto, na turniru u Vukovaru osvojili su 1. mjesto, a prošle godine na turniru u Varaždinu osvojili su jedno srebro i 9 bronci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno