25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Pravi mali simfonijski orkestar pop obradama oduševio i rasplesao Vinkovčane

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Oliverov Trag u beskraju, Nedostaješ mi ti, Galeb i ja, Arsenova Zagrli me oko vrata, Nama se nikud ne žuri, Zar više nema nas, Zamisli život u ritmu muzike za ples i Jedan dan ljubavi neprežaljenog Massima, Dođi Parnog valjka, Dinina Ti si mi u Mislima, eurovizijska pobjednica Rock me baby i kruna večeri Moja domovina, popularne su pop obrade nastale u suradnji triju glazbenih škola Virovitice, Poreča i Vinkovaca. Skraćeno jednostavno VIVIPO!

“Naša djeca koja pohađaju glazbenu školu zaista su, poznato je, talentirana i darovita, no vrlo često nemaju priliku pokazati svoj talent. Ovo je prilika predstaviti se svome gradu”, ističe ponosna ravnateljica Dinka Peti, a dodat ćemo i svijetu putem društvenih mreža odakle je odaslana i večeras slika Vinkovaca.

Jedinstvenom projektu u Hrvatskoj, želi se priključiti velika većina glazbenih škola jer je prepoznat od krovnog Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatskog društva glazbenih plesnih pedagoga, dodaje.

“Krenulo je s promocijom harmonike, instrumenta koji neopravdano ima negativnu reputaciju iz poznatih razloga. Harmoniku zovemo male orgulje, a njih pak kraljicom instrumenata s nevjerojatnim mogućnostima, od klasične glazbe, a večeras uživamo u izvedbama do popa i jazza, što god poželite, moguće je izvesti na harmonici”, pojasnila je Peti.

Zvijezdi vodilji harmonici pod ravnanjem dirigentice Blanke Brlić, pridružili su se učenici i profesori puhačkih i gudačkih instrumenata i bubnjari, a back vokale večeras su također pojačali mentori prateći svoje učenike pjesmom uz solista Jakova Jozinovića.

Snažan je ovo vjetar u leđa i poticaj našim mladima, njih čak stotinjak, koji su uživali u podršci razdragane publike.

“Mi smo večeras ovdje jedan mali simfonijski orkestar što je nevjerojatan uspjeh i vjerujem da ćemo svoju radost uspjeli prenijeti našoj publici zahvalni na vremenu koje nam je naklonjeno za muziciranje na otvorenom”, poručila je ravnateljica vinkovačke glazbene škole Josipa Runjanina koja je ponovno svojim sugrađanima priredila pravi spektakl u središtu grada, a svojom potporom prate ga Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija.


Teško je više, naime, ispratiti brojna događanja u gradu koja evidentno najavljuju zanimljivo i sadržajima bogato ljeto u Vinkovcima.

“Šlag na tortu današnjeg dana je ovaj prekrasan koncert gdje se želim zahvaliti i Poreču i Virovitici kao i svima koji će doprinijeti, posebno našoj odličnoj glazbenoj školi bez čega ovoga ne bi ni bilo, a da njihov rad nije prepoznat i šire. Svi tako žele doći u Vinkovce, raditi s nama koncerte i počastiti nas jednom prekrasnom glazbenom pričom s lijepo pronesenim glasom nadaleko”, ocijenio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić uživajući u zvonkoj radosti na Trgu bana Šokčevića s ostalim sugrađanima.

Dodao je kako je ovo samo početak onoga što ih očekuje u njihovu gradu sve do iza Vinkovačkih jeseni jer želja gradskih čelnika, svaki je vikend imati prepuno središte uz brojna događanja. Potvrđuje da su se dobro pripremili i jamči da će njegovi Vinkovčani i Vinkovčanke ovog ljeta uistinu uživati.

 

 

 

 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno