23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Malim Marinčanima na trećem mjestu u državi čestitao i župan Dekanić

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Već smo izvijestili o velikom uspjehu učenika OŠ Nuštar, Područna škola Marinci, a tim povodom danas ih je u svome uredu ugostio župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić.

Čestitao je učenicima na plasmanu te rekao kako su ti rezultati pokazatelj koliko se i u područnim školama dobro i kvalitetno radi. „Djeca su sve prisutne tijekom posjeta oduševila svojim nastupom pa su stoga pozvana da nastupe na obilježavanju Dana Županije, koji će biti održan u petak u Županji”, rekao je Dekanić.

Inače, projekt malih Marinčana, Brune Odora, Gabriela Šugara i Nicole Kvake, koji je osvojio srca nacionalnog žirija bilo je predstavljanje faune svoga zavičaja i županije, predstavili su i ovdašnju floru te život ljudi koji je neodvojiv od toga svijeta. Zvao se „O fauni divanimo, ljepote Slavonije i Srijema baštinimo“.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

„Svoj zavičaj predstavili su na najbolji mogući način, odjeveni u narodno ruho, a uz pomoć roditelja sadašnjih i bivših učenika predstavili su županiju na najljepši, najmirisniji i najkićeniji način”, rekla je Marija Lesandrić, učiteljica razredne nastave koje je uz svoje učenike bila pozvana na Smotri održati predavanje tijekom kojega su predstavile primjere dobre prakse i razmijenile iskustva s učiteljima iz drugih krajeva Hrvatske.Predavanje je održala i njezina kolegica i mentorica učenicima Nevenka Škrabo.

„Sretna sam što smo u Splitu uspjeli ovako prezentirati našu županiju, našu općinu, mjesto, što su naša djeca sve to ovako lijepo odradila. Jako smo ponosne na njih i nastavljamo dalje s radom”, istaknula je Škrabo danas.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Važno je spomenuti i kako su Bruno, Gabriel i Nicole bili najmlađi sudionici smotre Turističke kulture. Ostali sudionici su učenici sedmih i osmih razreda, dok naši mali Marinčani pohađaju treći i četvrti.

„Bilo mi je jako lijepo u Splitu jer smo bili u palači, obilazili grad Split i našli smo puno novih prijatelja”, kazala je Nicole, a istoga je mišljenja i Bruno: „Bilo mi je lijepo i uživao sam. Volim ići na natjecanja i pobjeđivati iako mi nije uvijek važna pobjeda, volim se zabaviti”.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno