15 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Ministarstvo turizma izradilo je digitalni katalog seoskog turizma

Više od autora

- vl promo-
Ministarstvo turizma uspostavlja digitalni katalog seoskog turizma.

Domaći tradicionalni proizvodi, osim u pogledu gastronomske ponude, obogaćuju turističku ponudu te pritom čuvaju seoske običaje, tradiciju, kulturnu baštinu, što čini posebnu prepoznatljivost Hrvatske kao turističkog odredišta.
Upravo s ciljem promocije seoskog turizma, Ministarstvo turizma izradilo je digitalni katalog seoskog turizma Republike Hrvatske kroz aplikaciju moj-seoski.hr.
Svrha izrade aplikacije, koja će biti sastavni dio mrežnih stranica Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, promocija je poljoprivrednih gospodarstava koja se bave nekim od oblika turističko-ugostiteljske djelatnosti.

“Aplikacija će predstavljati turističku ponudu hrvatskih regija, omogućiti besplatnu promociju poljoprivrednih gospodarstava od kojih većina, zbog ograničenih sredstava i dostupnosti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, nije u mogućnosti predstaviti svoje poljoprivredne proizvode i turističke usluge koje nude na svom gospodarstvu i time ostaju manje dostupni domaćem i stranom turističkom tržištu.”ističu iz Ministarstva turizma.

Kroz promociju seoskog turizma Ministarstvo turizma želi poticati daljnji razvoj kvalitete ukupnog hrvatskog turizma kroz obogaćivanje ponude i u konačnici otvara velike mogućnosti za odvijanje cjelogodišnjeg turizma.
Ministarstvo turizma poziva nositelje ruralnog turizma koji se bave pružanjem turističkih i ugostiteljskih usluga na poljoprivrednim gospodarstvima da se prijave na aplikaciju moj-seoski.hr i iskoriste mogućnosti promocije svoje ponude.

Prijaviti se možete OVDJE.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno