25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Mladim obiteljima dvije tisuće eura za prvu nekretninu

Više od autora

- vl promo-

Općina Tordinci objavila je Javni natječaj za dodjelu poticaja za kupnju ili izgradnju prve nekretnine za stanovanje na području općine. Kako stoji u pozivu koji potpisuje načelnik Davor Adžić, poticaj se dodjeljuje obiteljima koje su tijekom 2022. godine i 2023. kalendarske godine kupile nekretninu za stanovanje ili ishodili građevinsku dozvolu za gradnju nekretnine za stanovanje, koja je u cijelosti vlasništvo korisnika poticaja.

Poticaj se dodjeljuje u visini od dvije tisuće eura po obitelji i isplaćuje se na račun korisnika poticaja, a može se ostvariti samo jednom. Uvjeti su podjednaki i za kupnju i za izgradnju prve nekretnine, a sve bitne informacije dostupne su na službenoj stranici Općine. Važno je da je podnositelj zahtjeva kupio useljiv stambeni objekt na području općine, ali i dan nema niti je ranije u vlasništvu imao drugu nekretninu pogodnu za stanovanje. Isto vrijedi i za bračnog druga.

Nekretnina mora imati uporabnu dozvolu ili rješenje, podnositelj mora imati dokaz o vlasništvu, a jedan od uvjeta je i da je barem jedan supružnik/član izvanbračne zajednice mlađi od 40 godina. Korisnik ne smije otuđiti nekretninu za koju je dobio poticaj u vremenskom razdoblju od 10 godina od stjecanja poticaja, ne smiju ni odjaviti prebivalište s područja općine u razdoblju od 10 godina od dana stjecanja poticaja te ne smiju imati dugovanja prema općini.Prijave se podnose u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni natječaj za dodjelu poticaja“, preporučeno poštom na adresu ili osobno u Općinu. Prijave koje ne sadrže svu propisanu dokumentaciju neće biti razmatrane.

Natječaj je otvoren do 30. travnja, a podsjećaju još kako se sredstva dodjeljuju za nekretnine kupljene isključivo u 2022. i 2023., odnosno za gradnju nekretnina za koju je građevinska dozvola ishođena 2022. ili 2023. godine i to redoslijedom kupnje prema predanim zahtjevima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno