14 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Muzej Vučedolske kulture dobitnik još jedne turističke naknade

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Međunarodna kulturno-turistička nagrada Plautilla za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima u domeni interpretacije i zaštite kulturne baštine stigla je u Muzej vučedolske kulture.
Muzeju vučedolske kulture nagrada je dodijeljena od strane 7. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova u Solinu.
“Na inicijativu Turističke zajednice grada Vukovara, koja nas je nominirala, dobili smo nagradu Plautilla. To je nagrada za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima u domeni interpretacije i kulturne baštine. Osobito nam je drago da je Muzej prepoznat kao ustanova koja brine o kulturnoj baštini i komunicira sa lokalnom i širom zajednicom te svojim sadržajima i aktivnostima doprinosi razvoju kulturne ponude kontinentalne hrvatske ,” rekla je ravnateljica Muzeja Vučedolske kulture Mirela Hutinec.
Hutinec je podsjetila i kako ovo nije jedina nagrada koja je pristigla u Muzej Vučedolske kulture.
“Na Danima hrvatskog turizma 2016. godine dobili smo priznanje Hrvatske turističke zajednice kao finalist za godišnju nagradu u kategoriji kulturna atrakcija. 2017. godine nagradu Eden gdje smo bili nacionalni pobjednik za 2016./2017. godinu. Zatim 2017.godine nagradu Simpy the Best za kreativnost, kvalitetu i originalnost edukativnih radionica koje su posjet muzeju činili atraktivnijim i zanimljivim turističkim sadržajem. Osobito nam je važna jedna nagrada, a to je nagrada koju smo dobili 2018. godine na Danima hrvatskog turizma od Hrvatske turističke zajednice za inovaciju godine,” istaknula je Hutinec.
Nagradu Plautilla je, na svečanosti u Solinu, u ime Muzeja preuzela Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara, koja je Muzej vučedolske kulture nominirala za nagradu Plautilla, prenosi HRV.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno