25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Na Festivalu ružičastih vina predstavljen srijemski rose vinarija Papak, Buhač i Ivan Čobanković

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Turistička zajednica Vukovarsko – srijemske županije na čelu s direktoricom Majdom Jakša, sudjelovala je na 10. međunarodnom festivalu ružičastih vina PINK DAY u Zagrebu, a predstavljena su rose vina srijemskih vinarija Papak, Ivan Čobanković i Buhač.

FOTO: RENE KARAMAN

PINK DAY Zagreb, osim što je festival roséa, ujedno je i svojevrsna posveta ženskoj energiji, proljeću i ljepoti života; svečanost ružičastog pogleda na neki možda malo bolji svijet kojem se svi nadamo. A rosé i jest upravo takav: vedar, lepršav – i pravi izbor za vruće ljetne dane. Tijekom posljednjih deset godina, Festival je promovirao umjerenu, ženstvenu konzumaciju vina, a prema priznanju samih vinara, PINK DAY Zagreb značajno je pripomogao i da se stav prema roséu izmijeni, pa tako i vinska karta Hrvatske. Ponosna sam što smo pridonijele da rosé kao lagano i proljetno vino dobije sasvim novi i mnogo bolji renome nego što je ga je imao prije nas. Naravno, tu je i naš Green in Pink koji slavi vrhunska domaća ekstra djevičanska maslinova ulja, a od prošle godine imamo i ružičaste ginove, tonice, likere, koktele…”, rekla je u najavi jubilarnog izdanja osnivačica i predsjednica Festivala, novinarka, urednica i publicistkinja Sanja Muzaferija.

Predstavljeno je 100-tinjak etiketa ružičastih vina, uz nazočnost najboljih hrvatskih proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja GREEN DAY.


U okviru popratnog programa, održan je zanimljiv okrugli stol posvećen ružičastim vinima hrvatskog istoka – “Ružičasti vinski istok: 10 godina kasnije” u čast procesu napretka rose vina ovoga kraja. Moderirala ga je lovkinja Morana Zibar, a sudjelovali su predstavnici HAPIH-a, HGK, Vinarije Kutjevo i Vina Papak.

FOTO: RENE KARAMAN

Dresscode bio je ružičasto u skladu s povodom, dolaskom proljeća, optimizmom, visokom estetikom, ali ponajprije izvrsnim rose vinima Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske, Austrije među kojima su se našla i ona sa obronaka Fruške Gore.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno