Na području županije utvrđeno pet kršenja mjera samoizolacije

0
1783
Foto: Pixsell / Autor: Milan Sabic

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sata 16. ožujka do 22 sata 17. ožujka, evidentirala ukupno 23 dojave o kršenju mjera samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili pet kršenja mjera samoizolacije o čemu je izviješten Državni inspektorat.

Tijekom protekla tri dana, od 14. do 17. ožujka, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirana su tri pronalaska neeksplodiranih eksplozivnih sredstava i dvije dragovoljne predaje eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva. Naime, 14. ožujka, u dva zasebna slučaja, građani su pronašli neeksplodiranu minu prilikom obrade svojih vrtova uz obiteljsku kuću, u Ceriću i Vukovaru. Potom su 16. ožujka djelatnici vukovarske građevinske tvrtke, prilikom utovara građevinskog otpada kod osnovne škole u Voćarskoj ulici u Vukovaru, u prikolici uočili minsko-eksplozivnu napravu, javili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Osoba koja je željela ostati anonimna, 15. ožujka, u službenim prostorijama policije u Otoku, dragovoljno je predala 102 komada puščanog streljiva različitog kalibra i dva spremnika za automatsku pušku. Također, 17. ožujka, u Vukovaru, djelatnici protueksplozijske zaštite preuzeli su od osobe koja želi ostati anonimna 4 komada vojnog eskploziva TNT, 24 električne detonatorske kapisle i 60 komada puščanog streljiva.

Preuzete minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladištu PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.