23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Na Rimskom sajmu eterična ulja, namazi i toge

Više od autora

- vl promo-

Rimski dani ne bi bili potpuni bez zanimljivog Rimskog sajma kojega možete posjetiti tijekom vikenda. U Lenijama brojni izlagači predstavljaju svoje proizvode, a, između ostalog, mogu se pronaći eterična ulja, nakit, namazi, pića i ukrasi.

U obilasku sajma, naišli smo na Damira Hajdukovića iz Tenje koji nam je rekao nešto više o primamljivim proizvodima. Njihov je OPG Tak’ slatko, a bave se preradom lješnjaka u više varijanti. „Imamo naše domaće namaze od lješnjaka, „nuttea” sa 70% lješnjaka, tamne čokolade i kakoom i „nuttino”, sa 100% lješnjaka, bez soli i šećera”, pojasnio je.

Na Rimskim danima prvi put su bili 2021., a ove su se godine odlučili ponovno odazvati pozivu i pokazati što imaju.

Članica Udruge Samo pozitivno Slađana Bičanić po prvi put sudjeluje na sajmu, što ju iznimno veseli. „Ovdje imamo 100 % prirodna eterična i koncentrirana ulja i difuzore, prirodni benefit i poticaj podršci zdravlju. Možemo sami napraviti razne uljne serume za lice i kosu, proizvode za kućanstvo, a prirodni proizvodi velika su podrška za izbacivanje kemije”, rekla je Bičanić.

Među izlagačima je i Srednja strukovna škola Vinkovci, a na njihovom štandu mogu se pronaći gumice za kosu i dječje toge koje su nosili Rimljani, što je pokazala modna tehničarka Jelena Vrabac.

Učenica Katja Golubičić, smjer frizer, kazala je kako su na sajmu sva tri dana manifestacije, a tko god dođe, može zatražiti uslugu izrade raznih vrsta pletenica. „Prošle smo godine imali velik odaziv, svi su bili zadovoljni, a također smo i radili frizure za mimohod Rimljankama”, prokomentirala je Katja dodavši kako i ove godine očekuju da će puno posjetitelja zastati baš na njihovom štandu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno