28 C
Vinkovci
Četvrtak, 18. kolovoza 2022.

Na zmajevom putu (1972.)

Više od autora

- vl promo-


Najveći glumac borilačkog žanra, čiji su filmovi toliko značajni da su redefinirali akcijski žanr i postali podžarn sam po sebi, debitirao je 1972. kao redatelj filma “Na zmajevom putu”, u kojem se pojavljuje i kao glumac. Mnogi drže da je ovaj film najbolji legendarnog borca, čija popularnost ni danas ne jenjava. Film sadrži jedan od najslavnijih obračuna svih vremena, kada se u rimskom Koloseumu potuku dva najpoznatija akcijska glumca – Bruce Lee i Chuck Norris…

‘Na zmajevom putu’ (Way Of The Dragon, 1972.) je doživio veliki uspjeh, a njegova reputacija je dodatno narastao nakon Leejeve smrti. Godine 1978. je snimljen tzv. brucespolitation nastavak pod naslovom ‘Na zmajevom putu 2’ u kojem je naslovnu ulogu tumačio Bruce Le..

Tan Lung (Bruce Lee) stiže u Rim kako bi pomogao svom rođaku voditi restoran. Lokalni gangsteri prisiljavaju Tan Lungovog rođaka da im proda restoran, nemaju namjeru popustiti i spremni su silom ostvariti svoj naum. No kada Tan Lung stigne u grad, omjer snaga se mijenja i koliko god se oni trudili, ne mogu poraziti Tan Lunga. Gangsteri odluče unajmiti najbolje japanske i europske borce, no on ih se s lakoćom rješava. Jedino što je im je preostalo je pozvati američkog borca Colta (Chuck Norris).

Osim Bruce Leeja i Chucka Norrisa u filmu glume još i Nora Miao, Robert Wall, Chung-Hsin Huang,Tony Liu, Ping Ou Wei i mnogi drugi.

TRAILER: THE WAY OF THE DRAGON [1972]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno