-2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.

Nakon što je zbog požara ostao bez svega, Pavo Župarić danas je dobio novi traktor

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Krajem ožujka Pavo Župarić iz naselja Topola u općini Bošnjaci ostao je praktički bez svega kada mu je požar progutao kuću, a sve zbog, kako je pokazao očevid, kvara na instalacijama traktora. Ministarstvo hrvatskih branitelja za nekoliko dana osigurao mu je stambeni kontejner, a u pomaganje se sad uključila i Hrvatska pošta koja je sufinancirala nabavku novog traktora.

Foto: Glas Slavonije

Akciju je inicirao potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a u prikupljanju sredstava sudjelovala je i Koordinacija udruga sudionika Domovinskog rata HPT.

Doniranjem sredstava za nabavu traktora Pošta se priključila Župarićevim mještanima i drugim tvrtkama te institucijama u akciji prikupljanja pomoći. Novi traktor predan mu je danas u Bošnjacima.

„Hrvatska pošta prisutna je u svim krajevima Hrvatske te smo itekako svjesni naše odgovornosti prema lokalnoj zajednici. Ponosan sam što smo se priključili akciji koja će gosp. Župariću nakon velike tragedije osigurati budućnost u Hrvatskoj“, istaknuo je član Uprave Pošte Siniša Šukunda.Podsjetimo kako je njegova nevolja ujedinila mještane, Pavi su u pomoć priskočili Župa, Općina, bošnjački lovci i tvrtke koje će pomoći u izgradnji nove kuće kako bi mogao nastaviti normalno živjeti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno