10 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Naša proslavljena judašica Tatjana Lovrić Jovanović vlasnica najboljeg OPG-a Zlata vrijedan

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U desetoj godini održavanja izbora za najbolji OPG Zlata vrijedan najboljim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom u Hrvatskoj proglašen je onaj naše Tatjane Lovrić Jovanović iz Komletinaca, objavila je noćas na završnoj svečanosti u Zagrebu ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručivši komletinačkim proizvođačima raznih vrsta kozjih sireva ček na 4 000 eura u sklopu novouvedene kategorije mliječni Oskar, za kojeg se natjecalo troje proizvođača mlijeka.

Tatjanu smo prije dvije godine upoznali na našem portalu predstavljajući ju kao  kandidatkinju Vukovarsko-srijesmke županije na 21. Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu u Pitomači.

Ova supruga i majka petero djece, nositeljica je OPG-a koji se bavi kozarstvom i svinjogojstvom.

Od muznih koza prave raznovrsni sir, ponosni na svoj inovativni proizvod “Čvarci od kozjeg sira,”.


ARHIVA

Uz sve obveze ona je i judo trenerica za djecu. Kao reprezentativka s brojnim medaljama, predstavljala je Hrvatsku na natjecanjima u inozemstvu.

O ovogodišnjim je pobjednicima odlučio žiri u sastavu Stjepan Blažević i Mirjana Žižić iz Večernjeg lista, Zdravko Tušek i Željka Gudelj Velaga iz Ministarstva poljoprivrede, Antun Vujić iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Vlatko Grgurić s Hrvatske radiotelevizije, Jan Marinac iz Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, Mladen Jakopović iz Hrvatske poljoprivredne komore te Anita Trojanović, pobjednica Zlata vrijedan za 2022. godinu.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno