32 C
Vinkovci
Utorak, 28. lipnja 2022.

Nova suradnja redatelja Davida Loweryja sa Affleckom i Redfordom

Više od autora

- vl promo-
f_affleck_redford_the-old-man-and-the-gun_ST

Teksašanin David Lowery ponovo se udružio sa Caseyem Affleckom i Robertom Redfordom zbog predstojećeg kriminalističkog trilera ‘The Old Man and the Gun’. Lowery je sa Affleckom surađivao na romantičnoj kriminalističkoj drami Ain’t Them Bodies Saints, a sa Redfordom na ovogodišnjoj fantasy avanturi ‘Pete i zmaj’.

‘The Old Man and the Gun’, za kojeg je Lowery napisao i scenarij, temelji se na članku iz New Yorkera kojeg je 2003. godine objavio David Grann. Donosi nam istinitu priču o američkom pljačkašu banaka Forrestu Tuckeru (Redford), koji je prvi put završio u zatvoru kada je imao samo 15 godina. Ostatak svog života proveo je u i izvan zatvora iz kojeg je bježao 18 puta, a imao je i 12 neuspjelih pokušaja bijega. Najpoznatije bjekstvo nekadašnjeg zatvorenika Alcatraza (iz kojeg je također pobjegao), dogodilo se 1979. godine kada je, uz pomoć dvojice zatvorenika, kajakom utekao iz kalifornijskog San Quentina dok ga je nadgledala zatvorska straža. Nakon toga nije bio uhapšen pune četiri godine, a procjenjuje se da je tokom svoje kriminalne karijere ukrao oko četiri miliona dolara. O svom životu napisao je i nekoliko knjiga, među kojima su ‘Alcatraz: The True Story’ i ‘The Can Opener’ za koje je i danas nejasno da li su ikada objavljene. Affleck će glumiti detektiva koji je zbog Tuckerovih sposobnosti u potpunosti postao posvećen svom poslu.

Početak snimanja zakazan je za rano proljeće iduće godine na području Ohaja.

Afflecka ćemo od 18. studenog moći gledati u potencijalnom nominentu za Oscara, drami ‘Manchester by the Sea’, nakon toga i u TV mini seriji ‘Lewis and Clark’, te u nadnaravnom trileru ‘Villain’ kojeg režira Šveđanin Mikael Marcimain na temelju scenarija kojeg je sam Affleck napisao. Film će pratiti čovjeka koji je, nakon što mu je pobijena porodica, razvio jedinstvenu moć da vidi ljude u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Sa dva metka koja su mu ostala u glavi koristi svoje moći kako bi se osvetio.

Redford je trenutno zaokupljen radom na sci-fi romansi ‘The Discovery’, drami ‘Our Souls at Night’ i drami ‘Come Sunday’ sa Chiwetelom Ejioforom i Dannyem Gloverom. Lowery će osim ovoga u budućnosti režirati i live-akcijsku verziju Petra Pana. [Filmofil.ba]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno