16 C
Vinkovci
Srijeda, 28. veljače 2024.

Odobrena sredstva za dodatna ulaganja u vrtić u Jarmini

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Predstavnicima gradova i općina nedavno su uručeni ugovori o sufinanciranju za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“ prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini.

Ukupan iznos osiguranih sredstava je 10.993.694,00 kn, kojima se pomaže se jedinicama lokalne samouprave, osnivačima dječjih vrtića, u provedbi projekata te pridonosi poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda ujedno ublažavajući regionalne nejednakosti.

Sufinancirao je 96 objekata dječjih vrtića u potrebi uređenja vanjskih terena, igrališta i sportskih dvorana dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece u objektu i izvan njega. Općini Jarmina za ulaganje u objekt dječjeg vrtića odobreno je 33.750 kn.


Podsjetimo, novi dječji vrtić u Jarmini otvoren je prošle godine. Kapacitet vrtića je 75 mališana, vrijednost ovog projekta bila 7,4 milijuna kuna, a 85 % povučeno je iz fondova Europske Unije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno