3 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

Stručni skup “Odgojitelji i stručni suradnici zajedno u prevenciji”

Više od autora

- vl promo-

Danas se u Vinkovcima u hotelu Admiral održava Međužupanijski stručni skup za odgojitelje i stručne suradnike u predškolskim ustanovama Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Skup je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje pod temom “Odgojitelji i stručni suradnici zajedno u prevenciji”.

Agencija za odgoj i obrazovanje često organizira ovakve i slične skupove u raznim gradovima Republike Hrvatske, a upravo je ovoga puta uloga domaćina dodijeljena Dječjem vrtiću Vinkovci. Na skupu je sudjelovalo 80-tak zainteresiranih iz dvije županije s ciljem povećavanja profesionalnih kompetencija stručnih suradnika, pedagoga, psihologa i odgojitelja u dječjim vrtićima te o njihovoj ulozi u preventivnom radu ponajprije s roditeljima, a potom i s djecom. Taj partnerski odnos i timski pristup, objašnjava Ivana Biljan iz Agencije, sudionici su ojačali slušajući zanimljiva predavanja, a kroz radionice mogli su poraditi na svojim socijalnim kompetencijama važnim za kvalitetan odgojno-obrazovni rad.“Sudionici programa će poslušati predavanje doc. dr. sc. Silvije Ručević s Filozofskog fakulteta u Osijeku koja radi istraživanje vezano za prevenciju problema u ponašanju djece predškolske dobi, odnosno uloga izvršnih funkcija, dok će u drugoj radionici s kolegicom Sandom Puljiz, također psihologinjom i ravnateljicom Centra za mladež i djecu u Velikoj Gorici govoriti o unapređivanju kvalitete komunikacije u odnosima”, rekla je Biljan.

Također, na rasporedu se našao i work cafe na kojem su predstavnice Agencije za odgoj i obrazovanje predstavile principe samovrednovanja te mogućnosti i izazove rada s djecom u odgojno-obrazovnoj ustanovi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno