Održane edukacije u sklopu projekta Veni, vidi, celebratur!

850

Održane su edukacije za učenike Srednje strukovne škole Vinkovci u sklopu projekta Veni, vidi, celebratur! kroz koji je osigurana suradnja s gospodarskim subjektima za svaki od smjerova uključenih u projekt.

Učenici frizerske struke posjetili su obrt za frizerske usluge „Tatjana“ gdje su, na primjeru dobre prakse ovoga frizerskog obrta, dobili detaljne upute o izradi rimskih frizura, načinu umetanja ukosnica te oblikovanja pletenica.

Učenici krojačke struke svoje su znanje nadogradili kroz posjet tvrtki SINECOM d.o.o. gdje im je pokazano kako se radi s kožom, kako se priprema za obradu i izradu kožne galanterije, kao i odjevnih predmeta. Svoje novo iskustvo prenijet će na izradu odjevnih predmeta i rukotvorina potrebnih za realizaciju projekta.Tvrtka Ura d.o.o. ugostila je učenike drvodjelsko tehničkog smjera koji su kroz radionicu naučili o kreiranju novih proizvoda, kao i o metodama za izradu istog. Ura d.o.o. koristi najsuvremeniju tehnologiju za preradu drveta kao i 3D vizualizaciju budućih proizvoda, što je uvelike pridonijelo stjecanju novih znanja i vještina učenika.

Turističkim obilaskom grada Vinkovaca bili su počašćeni učenici turističko – hotelijerskog smjera. Kroz obilazak poučeni su o obilježjima kulturno – povijesne baštine našeg grada, načinu izražavanja i stava u radu s posjetiteljima, što je ujedno bila i misao vodilja ovog turističkog obilaska.

Srednja se strukovna škola zahvalila svim gospodarskim subjektima koji su uključeni u projekt te koji su svojim pristupom obogatili radnu etiku i znanje njihovih učenika.