18 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Online peticija i protuprosvjed kao odgovor Hodu za život

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Dok je Hod za život, inicijativa za ukidanje prava na pobačaj, danas okupljao oko 10 tisuća osoba u Zagrebu i Vinkovcima, Grof Darkula i još nekoliko aktivističkih platformi organizirali su digitalni protuprosvjed kojim žele u jednom danu prikupiti 10 000 potpisa za siguran, dostupan i legalan pobačaj.

“Pozivamo sve građane i građanke Hrvatske da svojim potpisom ove subote jasno poruče da pobačaj mora biti omogućen svakoj ženi koja ga zatraži! Pomozite nam da u jednom danu prikupimo 10 000 potpisa te tako pokažemo da nećemo dozvoliti da nam se oduzimaju davno izborena prava”, poručuju s Instagram platforme Grof Darkula.

Ovim se aktivističke online platforme iz Hrvatske, kao i desetine tisuća njihovih pratitelja i pratiteljica pridružuju inicijativi “My voice, my choice” koja se zalaže za osiguranje prava svih žena u Europskoj uniji, uključujući Hrvatsku, na siguran, dostupan i legalan pobačaj, bez obzira na njihovo podrijetlo ili status.


Neprihvatljivo je da žene u Hrvatskoj nemaju pristup pobačaju jer nije besplatan i jer nije dostupan u svakoj bolnici. Neprihvatljivo je da žene iz Poljske i Malte i danas umiru radi nedostupnosti pobačaja. Neprihvatljivo je da se napadaju reproduktivna prava žena izborena od strane naših baka i prabaka. Pridružite nam se i potpišite peticiju, pozivaju u priopćenju.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno