Temeljem Natječaja za financiranje projekata i programa koje provode športske, kulturne i civilne udruge na području Općine Nuštar i Odluke o raspodjeli sredstava predviđenih u proračunu za 2019. godinu, načelnik općine Nuštar Hrvoje Drinovac potpisao je ugovore o dodjeli sredstava s predstavnicima 24 udruge s područja općine. U proračunu predviđenih 565 tisuća kuna raspoređeno je na 12 udruga u sportu, 3 udruge u kulturi, UHDDR Nuštar, UHVDR Nuštar, UVDR Cerić, dragovoljace HOS-a općine Nuštar te 4 lovačke udruge i Udrugu uzgajivača ovaca i koza VSŽ. Iznosi se kreću od 5 do 150 tisuća kuna.

Ovih dana u općini Nuštar aktualno je i pitanje poticanja rješavanja stambenog pitanja na području ove općine. S obzirom na veliki broj upita, na Facebook stranici Općine objavljen pravilnik vezan uz Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području općine Nuštar. Program je donesen na sjednici Općinskog vijeća održanoj 18. ožujka, a iz općinske Uprave naglašavaju kako na snagu stupa osmoga dana od dana objave u “Službenom vjesniku” Vukovarsko-srijemske županije. Također, ističu kako javni poziv vrijedi do kraja tekuće godine odnosno do iskorištenja sredstava planiranih u ovoj proračunskoj godini za tu namjenu.

Cilj programa je poticanje ostanka kao i povratka te općenito naseljavanja na području općine, a sve u svrhu demografske revitalizacije. Korisnici su mladi bračni parovi koji su kupili prvu nekretninu (stambeni objekt / građevinsko zemljište) nakon sklapanja braka, a mogu ostvariti pomoć u iznosu 20.000,00 kuna na temelju zaključenog kupoprodajnog ugovora uz uvjet da ugovor nije zaključen s članovima obitelji.