16 C
Vinkovci
Utorak, 27. rujna 2022.

Općina Nuštar: Poziv za podnošenje zahtjeva za naknadu od 500 kuna predškolskoj djeci

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Na temelju Odluke o pravima iz socijalne skrbi na području Općine Nuštar danas je objavljen javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu jednokratnih godišnjih novčanih naknada za djecu u iznosu od 500 kuna.

Pravo na naknadu ostvaruju djeca koja su rođena 2020. godine i starija pa sve do polaska u školu uz uvjet da oba roditelja/skrbnika i dijete imaju prijavljeno prebivalište u općini Nuštar. Roditelji odnosno skrbnici trebaju podnijeti ispunjeni obrazac zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane naknade (obrazac se može pronaći na web stranici Općine Nuštar, www.nustar.hr, ili podići u prostoru Općine na samom ulazu ili zatražiti putem e-mail adrese nustar-opcina@vu.t-com.hr). Uz obrazac zahtjeva treba priložiti i obostranu presliku osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu za oba roditelja/skrbnika i dijete te kopiju tekućeg računa.

Ukoliko roditelj ima više djece dovoljno je podnijeti 1 zahtjev i u njemu navesti svu djecu.

Rok za podnošenje zahtjeva je od 15. do 30. studenog 2021. godine.

Podnositelji zahtjeve mogu donijeti osobno i ostaviti u kutiji koja će za tu svrhu biti postavljena na ulazu u Općinu ili ih mogu dostaviti na općinsku e-mail adresu nustar-opcina@vu.t-com.hr ili poštom na adresu: Trg dr. Franje Tuđmana 1, 32221 Nuštar.

Zbog epidemioloških mjera, naglašavaju u Općinskoj upravi, oni koji se odluče za dolazak u Općinu moraju donijeti i u kutiju ubaciti potpunu dokumentaciju s unaprijed iskopiranim prilozima.

Pravo na naknadu od 500 kuna godišnje djeci sve do njihovog polaska u školu ne može se ostvariti u godini rođenja djeteta budući da novorođene bebe dobivaju naknadu od 3.000 kuna. „Dakle, bebe koje su rođene ove godine i imaju pravo na naknadu od 3.000 kuna, nemaju pravo na dodatnih 500 kuna za ovu godinu, ali pravo na podnošenje zahtjeva ostvaruju već sljedeće godine”, ističe općinski načelnik Hrvoje Drinovac.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno