Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Pranjić iz Drenovaca proizvodnjom mlijeka bavi se od 2007. godine, kada su napravili lauf staju za 30 muznih krava. Danas imaju 70-ak grla, muznih je krava 35, obrađuju 43 hektara zemlje, nešto vlastite, nešto u zakupu, i uspješni su proizvođači kvalitetnih sireva

OPG Pranjić, ističe Mijo Pranjić, dnevno proizvodi oko 600 l mlijeka od čega 300 l ide u preradu budući da su se, zbog cijene mlijeka, postupno orijentirali na finalizaciju proizvodnje. Supruga Anja završila je školovanje za sirara, a već godinu i pol dana u funkciji je i mini sirana. Proizvode polutvrde kuhane sireve, tvrde sireve koji idu na zrenje, i jedne i druge i s raznim dodatcima poput paprike, vlasca, kopra i češnjaka, bosiljka, papra, bučinih sjemenki…, zatim svježi sir, podlijevani sir, jogurt, voćni jogurt, maslac. Njihovi proizvodi odlaze i šire, a Vinkovčani i svi koji kupuju na vinkovačkoj tržnici tamo ih mogu naći svake srijede i subote. Može ih se naći i na Slavonskom mini sajmu u hotelu Slavonija, a bili su i na Božićnom sajmu Adventa u Vinkovcima.

“Mi smo u jednom trenutku jednostavno morali napraviti iskorak jer bi ostanak samo na proizvodnji mlijeka značio puko preživljavanje, a investicija se pokazala maksimalno opravdanom.” ističe Mijo Pranjić. Kako bez ulaganja i modernizacije napretka nema, a Pranjićima je želja bila gospodarstvo dovesti na europsku razinu, kandidirali su se i na mjeru 4.1.1 i 4.1.2. u sklopu Programa ruralnog razvoja i prošli, te na proljeće kreće izgradnja nove farme kapaciteta 50 krava s robot mužnjom. Također, išli su i na mjeru 6.3. gdje su dobili prvu pozitivnu odluku za kušaonicu te dostavno vozilo.

OPG Pranjić ponosni je vlasnik titule Najbolji OPG u Hrvatskoj za 2017., te drugih vrijednih priznanja. Tako su prije mjesec dana na nacionalnom ocjenjivanju u Zagrebu od tri prijavljena sira dva dobila zlatnu, a jedan srebrnu medalju, a tjedan dana poslije na ocjenjivanju u Austriji, od dva proizvoda jedan je dobio srebro u konkurenciji od 800 uzoraka iz cijele Europe. OPG Pranjić, inače, trenutačno ima jednog zaposlenog radnika, a cijeli posao zapravo nose Mijo i supruga Anja. Roditelji su petero djece: David ima 19, Antonio će uskoro navršiti 16, Mihael ima 13, Mia 11, a Ana 6 godina. Stariji pomažu roditeljima na imanju, a čvrsto je, kaže tata Mijo, u cijelu priču “zagrizao” Antonio, budući agrotehničar, koji bi po svemu sudeći mogao nastaviti obiteljski posao.