Simboličnim rezanjem vrpce ministar državne imovine Mario Banožić danas je svečano otvorio novu zgradu Osnovne škole Tordinci. Ukupna vrijednost investicije nove školske zgrade je 15 milijuna kuna, od čega je Vukovarsko-srijemska županija financirala iznos od 10,7 milijuna kuna. Preostali iznos od 4,3 milijuna kuna sredstava su Fonda za regionalni razvoj.

“Nadogradnja za nas jako puno znači jer smo do sada imali nedovoljno prostora. Imali smo samo četiri učionice, a sada ćemo dobiti još pet učionica s kabinetima, knjižnicom, zbornicom, arhivom. Postojeća zgrada je površine od 900 četvornih metara i nadogradnjom smo dobili još jednom toliko i sada imamo dovoljno prostora. Mi smo mlada škola, postojimo od 2007. a do tada smo bili područna škola OŠ Zrinskih Nuštar, a u našem sastavu je i Područna škola u susjednom Antinu. Imamo 120 učenika i 10 odjeljenja.”, rekao je Antun Maletić, dipl. teolog,  ravnatelj OŠ Tordinci.

Načelnik općine Tordinci Željko Matanović izrazio je uvjerenje kako osnovna škola i općina imaju vrlo dobru suradnju, ništa manje od one kakva se očekuje od jedne jedinice lokalne samourave i sovone škole te vjeruje da će se ta suradnja produbiti i proširiti.

Decentralizacijom sredstava ostvarena je mogućnost da i Vukovarsko – srijemska županija može osigurati sredstva za ovakve projekte, rekao je župan Božo Galić te rekao kako ga raduju ovakvi projekti. “Veseli me što smo omogućili vrlo dobre uvjete učenicima i nastavnom osoblju i škola sada ima odlične uvjete za našu dobru djecu.”, kazao je župan Galić.

Ministar državne imovine Mario Banožić zahvalio je Vukovarsko – srijemskoj županiji i županu Galiću na podršci koju pruža gradonačelnicima i načelnicima u realizaciji svih projekata, pa tako i ovoga u Tordincima. Istaknuo je i načelo zajedništva. “Ovaj objekat i ovi sportski objekti, kao i svi vjerski i društveni objekti općine Tordinci, ali i ostlaih općina imati će svoju održivost kroz energetsku učinkovitost, upotrebu, ali ono što je nama bitno su ljudi koji će ovdje živjeti te da su oni sretni i zadovoljni. To je načelo zajedništava koje Vlada RH zagovara od početka , jer samo tako možemo ići naprijed.”, rekao je Mario Banožić.