U sali Barun Trenk u Vinkovcima otvoreno je Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu za juniore i juniorke koji su po prvi puta u Vinkovcima na ovako velikom natjecanju. Zahvaljujući odličnom radu i rezultatima naših mladih, SD-u Vinkovci pripala je organizacija ovog natjecanja. Natjecanje se održava u dva dana, danas nastupaju kandidati u olimpijskom programu zračne puške, a sutra je na rasporedu prvenstvo u disciplini zračni pištolj. Prvenstvo je, između dvije grupe natjecatelja na svečanom otvorenju, otvorio gradonačelnik Ivan Bosančić koji je zaželio dobrodošlicu u Vinkovce svim natjecateljima i svim onima koji su pristigli u naš grad povodom natjecanja.

“Lijep pozdrav svima vama koji ste došli u Vinkovce, nadam se da ćete uživati u druženju i da će najbolji pobijediti. Drago mi je da su Vinkovci tijekom 160 godina bavljenja streljaštvom imali kvalitetan i predan rad popraćen zapaženim rezultatima te iskreno vjerujem da će Vinkovci i u budućem razdoblju imati odličnih cura i momaka koji će doprinijeti da naš klub pronosi slavu grada Vinkovaca”, poručio je Gradonačelnik.

Na prvenstvu sudjeluje oko 143 juniora i juniorke iz 35 hrvatskih streljačkih klubova od Dubrovnika do Vukovara, a predstavnici vinkovačkog streljačkog društva nadaju se dobrim nastupima svojih juniora i juniorki te da će zauzeti pokoje mjesto na pobjedničkom postolju. Bosančić je nedugo nakon otvorenja za medije izjavio: “Podržavamo ovakve projekte i nadamo se da ćemo na ovaj način kroz bolje uvjete rada podignuti razinu bavljenja streljaštvom u našem gradu i možemo reći da je pred nama vrijeme u kojem možemo puno toga napraviti za streljaštvo.”