11 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Pedijatrijske ambulante dislocirane dok bolnica ne riješi projekt energetske obnove zgrade i krovišta

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Zbog štete nastale od posljedica oborinskih voda, kako smo izvijestili, Dječji dispanzer privremeno je zatvoren u Zvonarskoj ulici u sklopu bolnice čiji prostor pedijatrijske ambulante desetljećima i koriste. Iz godine u godinu on se, naime, obnavlja.

“Kako je u kratkom vremenu pala velika količina kiše, voda je poplavila ambulante u visini gotovo pola metra, pa smo bili prisiljeni preseliti ih u Splitsku 41. To je privremeno s obzirom na to da je, prema najavama, bolnica u pripremi projekta kompletne energetske obnove. Nakon što završi, pedijatri će biti vraćeni na staru adresu. To privremeno može biti godinu, dvije ili više, ne znamo,” otvoreno će ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić.

Naime, prostor nekadašnje “penzionerske” ambulante nedavno je kompletno preuređen za zubotehničare Doma zdravlja. I oni trenutno koriste prostore Opće županijske bolnice Vinkovci, a koji su, također, prema postojećim informacijama u dosta lošem stanju. No kako nisu dobili Rješenje resornog ministarstva, Dječji dispanzer je žurno preseljen, a stomatološki tehničari na počeku su do povratka pedijatara na staru lokaciju, pojašnjava Kulić. U zajedničkom prostoru su liječnički timovi Dijane Hočevar Papić, Martine Pastuović Krmek i Kornelije Nađ Matijević te Biljane Čalić u zakupu.

“U sklopu novoobnovljene zgrade Doma zdravlja imamo spreman prostor za jednu pedijatriju no s obzirom na to da su to četiri pedijatrijska tima, od kojih su tri naša, jedan privatni, izmjestili smo ih zajedno prema želji. Ponavljam, privremenog je karaktera no zadovoljava svim uvjetima jer sve je novo”, saznajemo od ravnatelja vinkovačkog Doma zdravlja. Trenutna lokacija ima svojih prednosti. Uz osiguran parking, u samoj blizini je i Medicinsko biokemijski laboratorij, a bolnica je na svega 400 metara niže duž ulicu. Dom zdravlja Vinkovci stalno ulaže u svoje ambulante, napominje Kulić. I ove godine predvidjeli su oko 26 i pol tisuća eura kako bi učinili potrebne popravke u Dispanzeru. Čak je i natječaj bio u tijeku, dodaje ravnatelj, no plan sanacije i popravaka propao je uslijed izvanrednih okolnosti uvjetovanih velikim količinama padalina ovog proljeća pa je natječaj u međuvremenu poništen, napominje. Tako je do preseljenja moralo doći gotovo preko noći, no najvažnije je da je bilo spremno odgovarajuće alternativno rješenje kako Djelatnost zdravstvene zaštite za djecu ni jednog trenutka ne bi bila dovedena u pitanje.

“U izvanrednim okolnostima dobra stvar je bila da smo imali prostor čiju smo obnovu taman završili. Pedijatrice su, prema povratnim informacijama, zadovoljne, rade bez prekida, ordinacije se ovih dana popunjavaju sitnim popratnim, ali potrebnim inventarom i za sada je tako dok se zgrada bolnice, a njome i Dječji dispanzer ne renovira”, zaključuje ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić. Tako su i roditelji, ogorčeni neadekvatnim uvjetima pedijatrijskih ambulanti, sada konačno odahnuli.

FOTO: Čitatelj

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno