26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Pet medalja i zlatna plaketa s 28. Otvorenog prvenstva Slovenije u maketarstvu

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Aero klub „Fenix“ Cerić bio je sudionik 28. Otvorenog prvenstva Slovenije u maketarstvu održanog 18. studenog u Biotehničkom nastavnom centru u Ljubljani u organizaciji IPMS Slovenije.

Na natjecanju je sudjelovalo oko 120 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije, Mađarske, BiH, Austrije i Poljske, s izloženih preko 300 maketa u natjecateljskoj konkurenciji.

Konkurencija, i juniorska i seniorska, bila je izuzetno jaka što je zadalo velike glavobolje sucima kako bi što realnije i kvalitetnije odsudili izuzetno kvalitetne radove, ističu u AK “Fenix”.Tim “Fenixa” činili su: Darko Krajinović, Mato Barišić, Mato Rapčan, Dragoljub Savanović, Igor Ujaković, Damir Kuterovac i Stjepan Bartolović, a natjecali su se s 18 maketa u 6 kategorija.

“Rezultati su bili odlični, Damir Kuterovac osvojio je srebrnu i brončanu medalju, Darko Krajinović osvaja srebrnu medalju, Igor Ujaković srebrnu medalju i posebnu zlatnu plaketu talijanskog IPMS-a, te Dragoljub Savanović srebrnu medalju za brod u samogradnji. Odličan finiš natjecateljske sezone za naš klub”, ističu u cerićkom “Fenixu”. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno